Sport
U NEDJELJU PROTIV ANGOLE

Marić: Moramo okrenuti smjer ili ćemo ovako nastaviti
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
Marino Marić otvoren je i iskren tip. Neće nikada sipati floskule. Jasan je bio i nakon susreta s Japanom. Na početku je jasno uputio ispriku hrvatskim navijačima koji uvijek od naših rukometaša imaju velika očekivanja.


- Ispričavam se zbog loše partije. Sigurno smo za one koji su gledali sa strane djelovali sporo i zbunjeno. Nezahvalno mi je i teško sada objasniti neke stvari. Mislili smo svi kako će dosta lakše ići. Oni su ekipa koju krasi ekstremna brzina i pokretljivost. Mi smo se u prvom poluvremenu pogubili. Kada smo krenuli natrag, krenulo je nabolje. Na kraju, kako je izgledalo, bodom moramo biti zadovoljni, što je naravno razočaravajuće za nas i naše gledatelje. Ovo nam je vjerujem dobra opomena. Ovo može ići u dva smjera. Može sada krenuti super, a možemo i ovako nastaviti. Moramo posložiti obranu, ubrzati je da budemo kompaktni. Nema razloga za paniku i strah, ali moramo promijeniti pristup. Nema gledatelja i moramo pronaći svoju vrstu borbe. Opustiti se i igrati najbolje što možemo. Onda smo vrhunski - smatra naš pivot i najbolji u hrvatskim redovima protiv Japana.


Ivan Martinović debitirao je na Svjetskom prvenstvu i na velikom natjecanju. Čini se nije imao pretjeranu tremu. Napadački je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme. U nastavku je bio žrtva Červarove drukčije taktičke zamisli.
- Imali smo loš start. Svi smo bili nervozni. Cijelu utakmicu smo se vukli, a na kraju smo izvukli jedan bod. Oni su se očito dobro pripremili za nas. Igrali su dug napad, igrali na šansu, a mi nismo bili zajedno u obrani, nedostajalo nam je agresivnosti. Popravili smo se u drugom poluvremenu, pa smo izvukli bod. Velika mi je čast zbog nastupa za Hrvatsku. Bez obzira na to što nismo pobijedili, ipak sam sretan zbog debija na Svjetskom prvenstvu. Trebamo sada prvu pobjedu, vjerujem da će to biti protiv Angole. Moramo popraviti pogreške koje smo činili - zaključio je hrvatski desni vanjski. K.Lacković


Krešimir Lacković
ANGOLCI ŽELE IGRATI KAO CURE
"Dečki, igrajte kao cure", poručivale su članice hrvatske ženske rukometne reprezentacije našim rukometašima uoči nastupa na SP-u u Egiptu. U Angoli već godinama mogu svojim rukometašima poručiti "neka igraju kao cure". Angola je postala prva ozbiljna afrička selekcija, ali ponajprije zahvaljujući svojim rukometašicama, stalnim sudionicama svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara, koje znaju pomrsiti račune favoritima. Rukometašima Angole, nedjeljnim suparnicima Hrvatske (18 sati), ovo je treće Svjetsko prvenstvo. Najbolji igrač im je Romeo Hebu, suigrač Osječanina Ante Kuduza u Dinamu iz Bukurešta. Pokušavaju igrati atraktivno, imaju brzinu, ali i tjelesnu moć. Nedostaje im taktičke discipline, zbog čega još uvijek ne mogu u pravilu igrati ravnopravno s europskim selekcijama.
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike