Sport
ZANIMLJIVO U NK OSIJEK

Momčad se vraća kući, a Majstorović leti prema Šangaju
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
Osijeku između dva i tri milijuna eura, a Majstorovićeva godišnja plaća bit će oko 700 tisuća eura

Nogometaši Osijeka današnjom utakmicom protiv MOL Fehervara zaključuju pripreme u Rovinju i vraćaju se kući u hladni Osijek. Tijekom tih 12 dana boravka u Istri odradili su glavninu posla prije nastavka sezone u HNL-u te će u posljednjem tjednu zimske stanke uslijediti završni dio pripreme za gostovanje kod Lokomotive 22. siječnja.

U taj će susret bijelo-plavi ući s tri utakmice "u nogama" te nešto izmijenjenim igračkim kadrom. Najizraženija promjena definitivno je ona u posljednjoj liniji, u kojoj više neće biti Ante Majstorovića, koji karijeru nastavlja u kineskom Šangaj SIPG-u. Do sinoć taj transfer službeno nije bio dovršen, no sve je dogovoreno i "potpis" je samo formalnost te će u nastavku sezone trener Nenad Bjelica morati pronaći s kim će Mile Škorić igrati u središtu obrane. Neće to biti nimalo jednostavno, Majstorović je pripadao među igrače od najvećeg povjerenja i one bez kojih se zaigra samo pod "prisilom", odnosno u slučaju ozljede ili kartona. Vjerojatno je pripadao i među one koje je trener posljednje htio izgubiti za nastavak borbe za trofeje, no i sam je Bjelica svjestan da se u nekim situacijama igrača jednostavno ne može zadržati. Kada mu se ponude tri-četiri puta veća primanja, a 27-godišnji stoper bi u Kini navodno trebao imati godišnju plaću od oko 700 tisuća eura, teško je očekivati odbijanje takve ponude. Na Osijeku je samo da si osigura što je moguće veću odšteta, spominju se dva do tri milijuna eura, koliko će Kinezi navodno platiti bijelo-plavima, što će svakako dobro doći ne samo za moguću potragu za Majstorovićevom zamjenom nego i kao dobar zalet u prikupljanju sredstava za željeni otkup ugovora Ramona Miereza. Argentinčev status trenutačno još nije riješen, i razumljivo, jer 2,5 milijuna eura uvjerljivo je rekordna odšteta koju bi NK Osijek platio, ali Bjelica je više puta ponovio kako je otkup njegova ugovora primarni cilj, što se igračkih pojačanja tiče.

Osim Majstorovića u osječkoj svlačionici u nastavku neće biti ni Alena Grgića, koji je posuđen mađarskom DVTK-u, ali će se njegov izostanak ipak manje osjetiti jer je 26-godišnji desni bočni ipak uglavnom imao status pričuve, iza standardnog Igora Silve. S druge strane, novi igrači bijelo-plavih postali su Mato Miloš i Mihret Topčagić, a vrlo skoro i Petar Brlek. Za sada je dojam kako nitko od njih neće uspjeti odmah iz početne postave izgurati nekog od starosjedilaca, kao što su to jesenas primjerice napravili Mario Jurčević i Damjan Bohar. No naravno da će se pokušati nametnuti Bjelici, koji će imati opcije više u pronalaženju momčadi spremne ponoviti još jedan impresivan pobjednički niz.

Goran Roguljić
Brlek se možda pojavi na treningu
Početkom sljedećeg tjedna na treningu Bjeličine momčadi u Gradskom vrtu mogao bi osvnuti i Petar Brlek. S njim je sve dogovoreno, čeka se samo potpis ugovora s Osijekom, ali zapelo je u Genovi. Nije riješena papirologija, a dokle god Brlek sve ne raskrsti s talijanskim klubom, Genoa ne može pod osječke skute. Ovaj vikend bi doista mogao biti zanimljiv i radan za NK Osijek. Osim pozdravljanja s Majstorovićem, trebalo bi biti i sve riješeno s Brlekom. Eto, jedan službeno odlazi, a drugi dolazi.
S Mađarima i na HNTV-u
Posljednja utakmica na pripremama u Rovinju, protiv drugoplasirane momčadi mađarskog prvenstva MOL Fehervara, počinje u subotu u 11 sati, a moći će se pogledati i na HNTV-u. Bit će to i svojevrsna “generalka” Osječana za nastavak prvenstva, a u njoj bi svoje prve minute u bijelo-plavom dresu trebao odigrati i nedavno pristigli Mato Miloš. Prema najavama on bi trebao dobiti određenu minutažu na desnom boku, kojeg će pokrivati i Danijel Lončar. Igor Silva zbog akumuliranih kartona nije u konkurenciji za “lokose”, pa je zaigrao jučer. U završnici susreta zbog ozljede kvadricepsa morao je i ranije napustiti teren te će se nestrpljivo čekati prvi nalazi o težini te ozljede.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike