Novosti
CENTAR SNV-A U PETRINJI

Pupovac: Potrebno je izbjeći stihijsku obnovu
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
U Petrinji je otvoren prvi centar Srpskoga narodnog vijeća na području Sisačko-moslavačke županije iz kojeg će se koordinirati sve humanitarne akcije i u kojem će biti sjedište volontera i drugih uključenih u humanitarne akcije. Centar je u dva spojena kontejnera, dar grada Beograda, a uskoro će u još jednom kontejneru, koji će se dodati, biti sjedište petrinjskog paroha Saše Umičevića, koji je ostao bez doma.

Kako je prilikom predstavljanja centra i projekta "Banija je naša kuća" rekao predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, sličan će se centar, u jednoj kući, uskoro otvoriti i u Glini. Zahvalio je mnogim suradnicima koji su i dosad sudjelovali u humanitarnim akcijama, te Gradu Petrinji i gradonačelniku Darinku Dumboviću na suradnji. "Vjerujem da će sustav obnove u Sisačko-moslavačkoj županiji biti drukčiji nego u Zagrebu. Znam kakvi se razgovori vode u vladajućoj koaliciji i Vladi, te kakav je osjećaj ljudi koji upravljaju državom. Ipak, dok je tlo seizmički živo, teško može početi ozbiljnija obnova, ali treba izbjeći i stihijsku obnovu. Očekujemo novu kvalitetu obnove i življenja", rekao je Pupovac.

Dumbović je istaknuo kako su Petrinju i SNV sada povezale i ljudske tragedije te kako je, unatoč nekim razlikama, ostvarena vrlo dobra suradnja. "Svi mi u Petrinji, Sisku i Glini želimo da se pri obnovi poštuju visoki standardi te da ih što hitnije u praksi provedemo. Ako nam je prvi i glavni cilj čovjek, sigurno ćemo uspjeti i onda će naša misija biti opravdana", rekao je Dumbović. H