Sport
NOVI PORAZ OSIJEKA U ROVINJU

Koper u završnici stigao do pobjede
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
Nogometaši Osijeka doživjeli su i drugi poraz na pripremama u Rovinju. Bijelo-plavi su u prvoj utakmici poraženi od Sturma (2:3), a u petak su izgubili od slovenskog Kopera, koji je u završnici susreta preokretom stigao do 2:1. Trener Osječana Nenad Bjelica u ovoj je utakmici priliku pružio uglavnom igračima iz uvjetno rečeno drugog plana, a oni koji su najbliže početnoj postavi danas će odraditi "generalku" protiv MOL Fehervara.


Protiv četvrtoplasirane momčadi slovenskog prvenstva zaigrali su Silva te Vuković, koji će zbog kartona morati preskočiti gostovanje u Zagrebu kod Lokomotive, a Bjelica je iz B momčadi pozvao lijevog bočnog, odnosno stopera Mekića i Barišića. U prvih 45 minuta bijelo-plavi su bili opasniji, a prvi su put zaprijetili u 16. minuti. Nakon duge lopte na Silvu na desnoj strani, osječki se Brazilac oslobodio čuvara te iskosa pucao, ali je bivši vratar Osijeka Vargić bio na mjestu. U 26. je s 18 metara pucao Beljo, ali se Vargić još jednom istaknuo, no bio je nemoćan šest minuta kasnije. Mišković je pronašao Lopu, koji je loptu htio proslijediti prema Belji, no ona se od jednog slovenskog igrača odbila prema Ercegu, koji je pogodio donji lijevi kut za 1:0. Tri minute kasnije ponovno je pokušao Erceg, no njegov udarac s 20-ak metara nije bio problem za Vargića.


U drugom je poluvremenu prvi ponovno zaprijetio Osijek, Mekić je ubacio slijeva, a udarac Belje (51.) glavom vratar Adam odbio u gredu. Volejom je probao Silva (60.) s 30-ak metara, no mađarski se vratar nije dao iznenaditi. U istoj minuti uslijedio je i zicer pred osječkim golom, Krajinović je izbio sam pred Barešića, ali je na kraju bio samo korner. Koprani su u drugom dijelu promijenili cijelu postavu, a kod Osijeka je ušlo samo pet novih igrača te je i to možda utjecalo da završnica potpuno pripadne Slovencima. U 83., nakon ubačaja iz kuta s desne strane lopta je prošla kroz osječki peterac te ju je na drugoj vratnici dočekao Palčič i glavom poslao u mrežu. Tri minute kasnije Barešić je obranio udarac Krajinovića sa 16 metara, a minutu potom Koper je poveo 2:1, nakon što je Vekić ušao korak u šesnasterac, malo slijeva te pogodio bliži gornji kut.
Za Osijek su u prvom poluvremenu igrali Ježina, Silva, Gutieri, Barišić, Mekić, Vuković, Kleinheisler, Lopa, Mišković, Erceg i Beljo, a u drugom su dijelu još ušli Pilj, Lončar, Grezda, Ljubić i Barešić. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike