Mozaik
AMAZON: OBJAVLJEN SLUŽBENI SINOPSIS TV PREQUELA “GOSPODARA PRSTENOVA”

Radnja serije će se
odvijati tisućama godina
prije događaja iz hit-filmova
Objavljeno 16. siječnja, 2021.

Otkako je, 2017. godine, najavljena televizijska serija "Gospodar prstenova" kao prequel trilogijama "Hobit" i "Gospodar prstenova", obožavateljima je otprilike bilo jasno što mogu očekivati, ali smo tek ovih dana od produkcijske kuće Amazon Studios dobili službeni, potvrđeni sinopsis nadolazeće serije, prenosi ScreenRant. A potvrđeno je da će serija biti usmjerena na ljude Međuzemlja te će se odvijati tisućama godina prije događaja iz Tolkienovih "Hobita" i "Gospodara prstenova".

- Serija na male ekrane prvi put donosi herojske legende o slavnom Drugom dobu povijesti Međuzemlja. Epska će drama gledatelje vratiti u vrijeme kada su stvorene velike moći, kada su kraljevstva postizala slavu i padala u propast, kada su se neočekivani junaci našli na kušnji, a nada je visjela o koncu. Vratit će nas u vrijeme kada je najveći zlikovac koji je potekao iz Tolkienova pera zaprijetio da će svijet zaviti u crno. Počevši u vrijeme relativnog mira, serija prati niz likova, poznatih i novih, koji se nađu suočeni s ponovnim pojavljivanjem zla u Međuzemlju. Od najmračnijih dubina Maglenog gorja do velebnih šuma vilenjačke prijestolnice Lindon, preko neopisivog otočnog kraljevstva Númenora, pa sve do najudaljenijih mjesta na karti, ta će kraljevstva i likovi rezultirati nasljeđem koje živi dugo nakon što su oni nestali - stoji u službenom sinopsisu.

Iako to nije službeno potvrđeno, da se zaključiti kako će se nova serija temeljiti na romanu "The Silmarillion", objavljenom 1977., četiri godine nakon Tolkienove smrti. Roman donosi priču koja se bavi upravo temama iz sinopsisa: od stvaranja prstenova moći, Prvog i Drugog doba ljudi pa sve do osnovnog znanja o Vilenjacima. Za sada je u planu minimalno pet sezona serije "Gospodar prstenova", s osam do deset epizoda po sezoni. Snimanje prve dvije sezone počinje ovih dana na Novom Zelandu, a datum premijere na Amazonovom Prime Video još ne znamo.

Danijel Miklić
U EKIPI I GLUMAC IZ “IGRE PRIJESTOLJA”
Članovi su glumačke ekipe, među ostalima: Robert Aramayo (“Igra prijestolja”), Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman, Cynthia Addai-Robinson i Maxim Baldry. Scenaristi i izvršni producenti su J. D. Payne i Patrick McKay, a redatelj dvodijelne (već snimljene) pilot-epizode je J. A. Bayona.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike