Crna kronika
PRIJAVA 49-GODIŠNJAKU

Marihuanu dilao, ali ju je i trampio za duhan i robu
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
Nekoliko zapljena droge zbilo se proteklih dana diljem Slavonije i Baranje te Podravine

Marihuanu i amfetamine dileri u većini slučajeva prodaju, a dogodi se da im droga posluži kao roba za zamjenu, primjerice za duhan, tekstilne i prehrambene proizvode. Upravo to se na teret stavlja 49-godišnjem muškarcu iz Đurđevca kojeg je policija uhitila i protiv njega podnijela kaznenu i prekršajnu prijavu.

Kako stoji u policijskom priopćenju PU koprivničko-križevačke, operativci Odjela za droge dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i osumnjičili ga da je od listopada prošle do siječnja ove godine prodavao i davao na uživanje marihuanu, amfetamin i ecstasy drugim osobama na đurđevačkom području. Također, sumnja se da je u zamjenu za drogu od jedne osobe uzimao i raznu robu, a od druge osobe jednom je uzeo sitno rezani duhan. Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzeto 0,75 grama marihuane, 0,95 grama ecstasyja, 5,44 grama amfetamina, 3,8 kilograma sitno rezanog duhana i 36 tableta koje sadrže djelatnu tvar diazepam. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga protiv osumnjičenika će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i bit će predan pritvorskom nadzorniku, a za oduzeti sitno rezani duhan podnijet će se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Policijska uprava požeško-slavonska, pak, dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom s područja Lipika kojeg su policajci u utorak oko 23.25 u Dobrovcu zaustavili prilikom kontrole prometa i u automobilu pronašli marihuanu. On je uhićen, a na temelju naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražena je obiteljska kuća na području Lipika u kojoj prebiva te automobil. U pretrazi su policajci pronašli digitalnu vagu i "bong" namijenjen konzumaciji marihuane.

Aktivni su bili i operativci Odjela za droge PU brodsko-posavske koji su proteklih dana u tri slučaja zaplijenili 11,12 grama marihuane. Marihuana težine 2,6 grama oduzeta je 32-godišnjaku na graničnom prijelazu Stara Gradiška. Potom su u Slavonskom Brodu u Osječkoj ulici policajci od 24-godišnjaka oduzeli 5,2 grama marihuane i joint od 1,5 grama, a na Šetalištu braće Radić od drugog 24-godišnjaka oduzeli su 1,82 grama marihuane. Protiv svih osumnjičenih policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela prekršajne prijave.

Najveća količina droge proteklih dana zbila se na području Vrpolja gdje je od 51-godišnjaka zaplijenjen mini laboratorij za uzgoj marihuane, ali i nešto više od tri kilograma marihuane koju je prepakiravao u manje paketiće, a potom prodavao na području Brodsko-posavske županije.

Milan Bugarić
249   

grama sintetskog kanabinoida nalazilo se u poštanskoj omotnici
DROGA STIGLA U POŠTANSKOJ OMOTNICI
Nakon višemjesečnog istraživanja policija je kazneno prijavila 52-godišnjaka iz Preloga. Još 30. rujna prošle godine policajci su mu, nakon izlaska iz poštanskog ureda, na ulici oduzeli veću omotnicu u kojoj se nalazilo 249 grama tamnožute kristalne tvari. Oduzeta tvar je na toksikološkom vještačenju u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Utvrđeno je da se radi o sintetskom kanabinoidu. Protiv 52-godišnjeg osumnjičenika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike