Tehno
MEĐUNARODNA SURADNJA U PODRUČJU ISTRAŽIVANJA

Huawei u top tri svjetska inovatora prema Europskoj komisiji
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
Većina globalnih istraživanja koja Huawei provodi odvija se u Europi. Prema ljestvici Industrial R&D Investment Scoreboar 2020, kineska kompanija Huawei treći je najveći svjetski inovator, u odnosu prema prošloj godini, kompanije se na listi popela za čak dva mjesta. Industrial R&D Investment Scoreboar 2020 pregled je industrijskih istraživanja i razvoja za 2020. godinu, a izvještaj svake godine izdaje Europska komisija. Na listi se nalazi 2500 kompanija iz cijelog svijeta, koje su zaslužne za 90 % svjetskog ulaganja u istraživanje i razvoj. Rangiranje je temeljeno prema razini financijskog ulaganja, a izvješće je pripremio EU Joint Research Centre (JRC).


„Europska komisija ovime potvrđuje da je Huawei među prve tri inovativne svjetske kompanije. Kako bi EU održao europski način života za svoje buduće generacije, trebat će najbolju svjetsku tehnologiju i inovacije. Huawei je spreman udružiti se s Europom radi zajedničke svjetlije budućnosti“, rekao je Abraham Liu, glavni predstavnik Huaweija u institucijama EU-a.


Većina globalnih istraživanja koja Huawei provodi odvija se u Europi. Huawei je 2000. godine osnovao svoj prvi istraživački centar u Švedskoj, a danas je nizom partnerstva s više od 150 europskih sveučilišta stalni i pouzdani partner ICT istraživačkih ekosustava u Europi. Huawei vjeruje da međunarodna suradnja u području istraživanja jača konkurentnost EU-a i pridonosi ublažavanju klimatskih promjena, čime strateški podupire Europski zeleni dogovor. M.R.
Možda ste propustili...