Mozaik
REDATELJ RADI ZA TV MREŽU FX

Boyle režira miniseriju o bendu Sex Pistols
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
Oskarovac Danny Boyle radi za američku TV mrežu FX na novoj miniseriji o grupi Sex Pistols, prenosi Collider. Miniserija bazirana je na memoarima gitarista Sex Pistolsa Stevea Jonesa iz 2018. "Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol", sadrži šest epizoda i zvat će se "Pistol". Kreirao ju je koscenarist filma "Moulin Rouge!" Craig Pearce, a osim njega na scenariju će raditi i Frank Cottrell Boyce. Boyle je fasciniran Pistolsima, posebice njihovim društvenim utjecajem, što je definirao kao "trenutak kad su se britansko društvo i kultura zauvijek promijenili".

- Zamislite da sa svojim prijateljima provalite u svijet koji vidimo u serijama "The Crown" i "Downton Abbey", i počnete vrištati svoje pjesme o bijesu zbog svega što taj svijet predstavlja. Pojavljivanje Sex Pistolsa i punka bila je točka detonacije ulične kulture u kojoj su obični mladi ljudi imali pozornicu te iskazali bijes i svoju modu, a svi su to morali gledati i slušati, i svi su ih se ili bojali ili su ih slijedili. A u centru svega mladi šarmantni polupismeni kleptoman, heroj vremena, Steve Jones - izjavio je redatelj i producent zaslužan za filmove kao što su "Trainspotting" i "Slumdog Millionaire".

Uloge u nadolazećoj miniseriji imaju Toby Wallace (Steve Jones), Anson Boon (John Lydon), Louis Partridge (Sid Vicious), Jacob Slater (Paul Cook), Fabien Frankel (Glen Matlock), Dylan Llewellyn (Wally Nightingale), Sydney Chandler (Chrissie Hynde), Emma Appleton (Nancy Spungen) i Maisie Williams kao manekenka Pamela Rooke-Jordan, koju smatraju jednom od najistaknutijih osoba zaslužnih za kreiranje punk-stila u modnom smislu. Produkcija bi trebala započeti početkom ožujka. D.Miklić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike