Novosti
NAKON ČLANKA U GLASU DJEČAKU LEU IZ PETRINJE ISPUNJENE ŽELJE

Dobio krevet i patike, stiže i bicikl
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
Kao i puno puta ranije, Slavonci su pokazali koliko je veliko njihovo srce. Naime, ni tjedan dana nakon što je u Glasu Slavonije objavljen članak o Danijeli Matić Zlatarić i njezinu sinu, 12-godišnjem Leu iz Petrinje, čija je kuća stradala u katastrofalnom potresu 29. prosinca, a oni pronašli privremeni smještaj nedaleko od Osijeka, želje ovog skromnog dječaka počele su se ispunjavati.

Najprije je Bicikistički klub "Furaj lega" na Facebooku objavio kako će Leu donirati bicikl kao zamjenu za njegov koji mu je, kako nam je sam dječak ispričao, ostao ispod ruševina u Petrinji. Potom se oglasila i Emmezeta, koja je obitelji darovala krevete, a Leo je imao još razloga za zadovoljstvo - dobio je toliko željene patike.

"Ne samo da ima novi krevet nego je dobio i novi jastuk i posteljinu. Puno je ljudi donosilo odjeću, pa sad Leo ima i trenirke, a jako su nas iznenadile vozačice taksija koje su mu također kupile odjeću. Čak smo stekli i, mogu slobodno reći, novu obitelj u Čepinu, koja nam se nedavno javila i ne samo da su nas pozvali na ručak nego su nam pružili i financijsku podršku", ispričala je Danijela Matić Zlatarić, koja se sad svakodnevno čuje sa suprugom koji je, kao vojnik, ostao na petrinjskom području kako bi pomagao u sanaciji i obnovi.

Kuća u kojoj su živjeli kao podstanari devet godina, kaže, ići će u potpunu obnovu, pa će potrajati vremena dok se vrate u Petrinju. U međuvremenu žive u Maloj Branjevini kod Danijeline majke, a sretni su, kaže Danijela, što svakoga dana dobivaju kuhani obrok.

"Nemam riječi koliko sam zahvalna i na članku koji ste napisali. Da ga nije bilo, ne bi moj Leo dobio što je zaželio", poručuje majka Danijela. Dodali bismo da stiže još nekoliko iznenađenja, no ne želimo ih potpuno otkriti...

Inače, ova je obitelj samo jedna od desetak koliko ih je smješteno na širem osječkom području. Zahvaljujući Gradskom društvu Crvenoga križa Osijek, ali i svim ostalim brojnim službama koje pomažu, ovaj 12-godišnjak i njegova majka osjećaju se gotovo kao kod kuće. Dakako, oboje se nadaju povratku, a Leo se najviše raduje što će, bar online, uskoro vidjeti svoje prijatelje iz razreda, koji mu, otkrio nam je, jako nedostaju.
M.Mihelić