Osijek
EUROPSKO PRIZNANJE OSJEČKOJ ZNANSTVENICI

Prof. Singer nagrada za
poduzetničko obrazovanje
Objavljeno 13. siječnja, 2021.
Slavica Singer, profesor emeritus Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strosmayera u Osijeku, dobitnica je ovogodišnje nagrade The European Entrepreneurship Education Award. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Sten K. Johnson Centar za poduzetništvo s Lund University School of Economics and Management u Švedskoj, i to od 2012. godine. Nagrada se dodjeljuje svake godine pojedincima ili organizacijama koji su pridonijeli razvoju sveučilišnog poduzetničkog obrazovanja u Europi, svrha je nagrade višestruka, a cilj je naglasiti važnost podučavanja u području poduzetništva (u Europi), stimulirati i promovirati inovativne metode podučavanja u ovom području te raširiti najnovija postignuća u poduzetničkom obrazovanju među znanstvenicima, istraživačima, profesorima, kreatorima politika, praktičarima i svim drugim dionicima, uključenim u poduzetničko obrazovanje na sveučilišnoj razini.

Profesorica Slavica Singer prepoznata je kao osoba koja ima ključnu ulogu u razvoju lokalnog i nacionalnog poduzetničkog ekosustava i poduzetničkog obrazovanja, u resursima vrlo oskudnom okruženju. Kao što i povjerenstvo za dodjelu nagrade navodi, prof. Singer veliki je promotor mladih istraživača u području poduzetništva i daje važan doprinos znanstvenoj zajednici Europe u istraživanju poduzetništva. Tako je Odbor za dodjelu nagrade u svom zaključku naveo: "Zbog izuzetno vrijednog utjecaja na razvoj poduzetničkog obrazovanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini, Slavica Singer nesumnjivo je vrijedan dobitnik Europske nagrade za poduzetničko obrazovanje za 2021. godinu“.

Dodjela nagrade bit će održana online, u okviru 10. European Entrepreneurship Education Workshop 2021. krajem travnja, a na kojem će prof. Singer održati i pozvano predavanje. Na osječkom su Ekonomskom fakultetu iznimno ponosni na ovo priznanje njihovoj profesorici i naglašavaju kako im je drago što je prepoznata dugogodišnja posvećenost i rad prof. Singer i suradnika u razvijanju poduzetničkog obrazovanja, čime se i Ekonomski fakultet dodatno pozicionira kao referentna točka u području poduzetničkog obrazovanja. N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

PANDEMIJA UZIMA DANAK NA TRŽIŠTU RADA

Ušli smo u 2021. s 5301 nezaposlenim

MEDIJSKOM PISMENOSTI PROTIV (DEZ)INFODEMIJE

Nagrade za najbolje studentske filmiće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKO BIKERSKO SRCE

Osječki bikeri ispunili
san Ivanu iz Siska

2

HDZ OPET PREUZIMA I MJESNI ODBOR TENJA

Mihaljević: Ovakvo vođenje Tenje je nemoralno i štetno

3

GRAĐANSKA INICIJATIVA "BIJELA LAĐA" PROTIV GRADNJE ZGRADE NA ŠETALIŠTU

Peticija za zaštitu desne obale Drave