Regija
VIROVITIČKA TVRTKA VIRKOM USPJEŠNO ZAVRŠILA PROŠLU GODINU

Novi kapitalni projekti i u 2021.
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
VIROVITICA

Tvrtka Virkom istaknula je Aglomeraciju Virovitica kao svoj najveći prošlogodišnji projekt, ali i izdvojila brojne započete aktivnosti na gradnji Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Virovitice u sklopu projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica". Tijekom prve polovine 2020. godine izrađena je sva tehnička dokumentacija te su u srpnju počeli građevinski radovi. U sklopu Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020., unutar Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" počeli su radovi na projektu "Sustav odvodnje otpadnih voda naselja Lozan" te su do prosinca izvedeni svi radovi na postavljanju gravitacijske odvodnje i postavljeni svi tlačni cjevovodi, a izvedeno je i svih pet crpnih stanica u vrijednosti od 6,38 milijuna kuna.

- U suradnji s Hrvatskim vodama prošle smo godine izradili sustav odvodnje otpadnih voda s područja aglomeracija Virovitice – Sabirni kolektor Istok (2. faza), počeli smo s radovima na projektu Aglomeracija Suhopolje (bivša aglomeracija Gradina), sustavu prikupljanja i transporta otpadnih voda naselja Rušani, Gradina, Brezovica, Bačevac, Lipovac i Žlebina, Gradina, a sagradili smo i tlačni cjevovod na dionici Suhopolje – Gradina, čime ćemo tijekom ove godine omogućiti stanovnicima naselja Gradina priključak na javni odvodni sustav – kaže Tihana Harmund, direktorica Virkoma. Ove godine Virkom nastavlja s projektima.

– Čekamo poziv za dostavljanje "Projektno-studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU-a za aglomeraciju Virovitica, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje", a za to smo ishodili sve građevinske dozvole i riješili sve imovinsko-pravne odnose. Prema Hrvatskim vodama smo za ovu godinu nominirali nekoliko kapitalnih aktivnosti. Među njima su rekonstrukcija i dogradnja stanica za podizanje tlaka u visokoj zoni Virovitice, kao i dovršetak gradnje sustava odvodnje otpadnih voda naselja Gradina. Tu su i gradnja zapornice te prespajanja sustava odvodnje grada na novi UPOV, rekonstrukcija tlačnog cjevovoda i crpne stanice Korija III, gradnja sustava odvodnje otpadnih voda dijela naselja Špišić Bukovica te gradnja uređaja za pročišćavanja tehnoloških voda od pranja filtera i vraćanje u vodoopskrbni sustav - rekla je Harmund. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike