Ekonomija
LANI SU ZRAKOPLOVOM PUTOVALE TRI MILIJARDE LJUDI MANJE NEGO U 2019.

Rezervacije letova u prvom kvartalu oštro pale
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
Rezervacije putovanja zrakoplovom u prvom tromjesečju trenutno su osamdeset posto niže nego prije godinu dana jer su zemlje na nove sojeve koronavirusa odgovorile strožim smjernicama, objavila je Međunarodna udruga zračnog prijevoza (IATA). U listopadu 2020., na početku četvrtog kvartala, razlika je u usporedbi s istim razdobljem godine prije iznosila sedamdeset posto.


"Umjesto poticaja od blagdanskog razdoblja na kraju prošle godine dobili smo dodatna ograničenja", izjavio je generalni direktor IATA-e Alexandre de Juniac na medijskoj konferenciji u Ženevi. "Kratkoročna je perspektiva sumorna", zaključio je Alexandre de Juniac.


Kritizirao je odluku Britanije, Kanade, Njemačke, Japana i nekih drugih zemalja da na popis uvjeta za putnike dodaju i testiranje na virus ne ukinuvši paralelno odredbu o karanteni. "Drugim riječima, izabrali su mjere kojima će ugasiti putovanja", konstatirao je čelnik Međunarodne udruge zračnog prijevoza. Prema podatcima Međunarodne udruge zračnog prijevoza, prošle je godine zrakoplovom putovalo samo 1,8 milijardi ljudi, tri milijarde manje nego u 2019. H
80 %

rezervacije putovanja zrakoplovom u prvom tromjesečju niže su nego prije godinu dana
Najčitanije iz rubrike