Crna kronika
OPASNE VUKOVARSKE CESTE

Dvoje mrtvih u 11 dana, policija poziva na oprez
Objavljeno 13. siječnja, 2021.
Lani su ceste Vukovarsko-srijemske županije uzele život 11 osoba, a ove godine već dva

U prvih 11 dana nove, 2021. godine dvije su osobe poginule na cestama najistočnije hrvatske županije, zbog čega iz policije stižu upozorenja vozačima, i svim drugim sudionicima u prometu, da pojačaju oprez, posebice u zimskim uvjetima, kada je i opasnost veća, zbog vremenskih (ne)prilika.


Prva se ovogodišnja nesreća s najtežom posljedicom zbila 6. siječnja, oko 10.55 sati, u Vukovaru kada je poginula 34-godišnja žena, sletjevši svojim automobilom s ceste u kanal u kojem je bilo 80-ak centimetara vode, gdje se vozilo potom i prevrnulo na krov. Zbilo se to na gradskoj obilaznici, u ulici Lijeva supoderica, a mladoj se ženi nažalost nije moglo pomoći. U tom kobnom trenutku cesta je bila mokra i skliska zbog kiše, a do nesreće je došlo na dijelu ceste poznatom po dvostrukom zavoju. Policijski očevid pokazao je kako je za tešku nesreću, sa smrtnom posljedicom, bila "kriva" brzina neprilagođena osobinama i stanju kolnika - zavoj ulijevo, mokar i sklizak kolnik - zbog čega je nesretna vozačica izgubila nadzor nad automobilom.


Do druge teške nesreće, u kojoj je život izgubila 74-godišnja pješakinja, došlo je u ponedjeljak u 17.30 sati, u selu Borovo. "Vozač, 53-godišnjak iz Borova, bez utjecaja alkohola u organizmu upravljao je automobilom vukovarskih registracija, pri čemu je, u Glavnoj ulici, naletio na pješakinju dok su se oboje kretali cestom - naveli su nakon očevida iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dodajući kako vozač "nije prilagodio brzinu kretanja i gustoće prometa", zbog čega se nije pravodobno zaustavio pred pješakinjom koja je bila ispred njega. Nesretna žena na mjestu je preminula. "Protiv 53-godišnjaka je podnesena kaznena prijava", ustvrdili su iz policije.

Prema službenim podacima koje je iznio glasnogovornik PU u Vinkovcima Dragoslav Živković, crna statistika o smrtno stradalima u prometu govori o 11 poginulih osoba na cestama najistočnije hrvatske županije tijekom prošle godine, a 2019. godine prometne nesreće odnijele su 21 život. Uz upozorenje svim sudionicima u prometu da pojačaju oprez zbog vlastite i sigurnosti svih drugih, policija će i nadalje, kako su istaknuli, provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama. Ponajprije se to, pak, odnosi na pojačani policijski nadzor zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.


Sanja Butigan
PRIJAVLJEN JE OZLIJEĐENI VOZAČ AUTA
U bolnici u Novoj Gradiški, zbog teških ozljeda zadobivenih u slijetanju automobila, završio je 41-godišnjak. Nesreća se zbila u Šumetlici u ponedjeljak u 18.40 sati, kada je 41-godišnjak, nakon izlaska iz zavoja, izgubio kontrolu nad upravljačem, autom prešao na suprotni prometni trak te sletio s kolnika i udario u nasip. Vozilo se zanijelo, prevrnulo i zaustavilo na cesti na kotačima. Utvrđeno je kako vozač nije bio vezan, a policajcima vozačku dozvolu nije pokazao. Alkohola u krvi nije imao, ali je testiran na droge jer je u unutrašnjosti auta pronađeno nekoliko desetaka tableta, koje su poslane na vještačenje. Vozač se oporavlja u bolnici, a policija je protiv njega podnijela nekoliko prekršajnih prijava.
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura