Crna kronika
POKUŠAJ IZBJEGAVANJA SAMOIZOLACIJE

Na granici lažno prijavili tranzit
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
Istarska policija prošlog je vikenda zabilježila pet slučajeva izbjegavanja mjere samoizolacije putnika koji su prilikom ulaska u Hrvatsku lažno prijavili da su u tranzitu.

Prema podatcima istarske policije, u subotu oko 11.40 na granični prijelaz Kaštel pristupili su 60-godišnjakinja i 63-godišnjak, za koje je utvrđeno da su u Hrvatsku ušli 4. siječnja iz Slovenije te da su tada policijskim službenicima izjavili da su u tranzitu i da putuju u BiH. Budući da su izjavili da samo prolaze preko Hrvatske, nije im izrečena mjera samoizolacije, no utvrđeno je kako su cijelo vrijeme boravili na području Pule.

U nedjelju oko 10 sati također na granični prijelaz Kaštel pristupili su 51-godišnjakinja i 53-godišnjak, oboje državljani BiH, za koje je utvrđeno da su u Hrvatsku ušli 9. siječnja kako bi otputovali u Italiju, no to nisu učinili u roku od 12 sati, već su prethodno boravili u Petroviji. Također u nedjelju oko 11.35 na isti granični prijelaz pristupila je 42-godišnjakinja, za koju je utvrđeno da je u Hrvatsku ušla 6. siječnja iz BiH te je policiji izjavila da putuje u Njemačku, no nekoliko dana boravila je na području Poreča. H
Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike