Mozaik
NAGRADE UDRUGE

Kritičari objavili: “Nomadland” je najbolji u 2020.
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
Američka Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je dramu "Nomadland" redateljice Chloe Zhao najboljim filmom 2020. godine. Udrugu čini više od 60 najboljih filmskih kritičara iz raznih američkih novina i časopisa, među kojima su The New Yorker, The Los Angeles Times, The New York Times, The Wall Street Journal itd. "Nomadland" je, u izboru NSFC-a, osvojio nagradu za najbolju režiju, koju potpisuje Chloe Zhao, te za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Frances McDormand. U tom filmu McDormand glumi ženu koja gubi sve u velikoj krizi 2008., spakira stvari u svoj automobil i odluči živjeti nomadskim životom, vozeći se američkim Zapadom nakon ekonomskog sloma maloga grada.

Nagrada za najboljeg glumca, prema mišljenju Udruge, pripala je Britancu Delroyu Lindu (68), koji glumi vijetnamskog veterana u ratnoj drami Spikea Leeja "Da 5 Bloods". Bugarska glumica Maria Bakalova (24) osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu, u nastavku filma "Borat" Sache Barona Cohena, a nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu pripala je 73-godišnjem američkom glumcu Paulu Raciju za ulogu u drami "Sound of Metal".

Dokumentarni film "Collective" Rumunja Alexandera Nanaua o strašnom požaru koji je izbio 2015. u noćnome klubu u Bukureštu, pri čemu su poginuli desetci ljudi, Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je najboljim stranim filmom u 2020. H
Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa