Sport
RAZGOVORI NA RELACIJI GENOVA - ROVINJ

Osijek bi za dan-dva mogao dobiti i pojačanje iz Serie A
Objavljeno 9. siječnja, 2021.
Bijelo-plavi ozbiljno pregovaraju s igračem talijanske Genoe Petrom Brlekom

Nogometaši Osijeka na polovini su priprema u Rovinju, a nju će obilježiti i prva prijateljska utakmica. Bijelo-plavi će u subotu odmjeriti snage protiv drugoplasirane momčadi austrijskog prvenstva Sturma, a taj će se susret od 14.30 na stadionu NK Rovinj moći pogledati preko streama na stranici kluba iz Graza.

Igrači se pripremaju za Sturm, a Nenad Bjelica, osim na travnjaku, vrijedno radi i izvan njega. Gleda, traži, pregovara, pa iz rovinjske baze bijelo-plavih stiže zanimljiva vijest, a ona kaže kako bi u Osijek moglo stići pojačanje iz talijanske Serie A. Riječ je o 26-godišnjem veznjaku Petru Brleku, koji je trenutačno član Genoe, s kojom ima ugovor do lipnja 2022. godine. Kako u tom klubu trenutačno nije u pravom planu, a ne ide mu se više na posudbu u Serie B, lako bi mogao u Bjeličinu momčad. Za njega je zainteresiran i drugoligaš Reggina, ali ljudi bliski Brleku kažu kako je on više za povratak u Hrvatsku nego za ostanak u Italiji.

- Pregovaramo s Brlekom i to vrlo ozbiljno, a ako zaključimo posao, to će biti na obostrano zadovoljstvo. Nije još ništa sigurno dogovoreno i potpisano, ali pregovaramo - potvrdili su nam iz NK Osijek. Uz primjedbu kako će mnogo toga jasnije biti do kraja tjedna, a to znači za dan-dva. U Brlekovu slučaju vjerojatno će biti posudba, ali nije isključena ni mogućnost pravog transfera.

Trener Nenad Bjelica je odmah nakon jesenskog dijela prvenstva Prve HNL izrazio želju kako ove zime želi dovesti jednog napadača, ali ne bi bilo loše ni kada bi u Gradski vrt stigao jedan vezni igrač. Osijek je riješio pitanje napadača i doveo Topčagića, a Brlek bi mogao biti taj traženi veznjak. Vrijednost nogometaša koji je karijeru počeo u Varaždinu procijenjena je na 900.000 eura, a može igrati na obje centralne vezne pozicije, kao i na ofenzivnom veznom, a prema potrebi može i na krilo. Riječ je o kvalitetnom nogometašu, koji unatoč 26 godina, još nije dosegnuo onu razinu koju su mu predviđali kao mladom igraču u Slaven Belupu, u koji je došao nakon početaka u svom Varaždinu. Iz Koprivnice je 2016. otišao u poljsku Wislu Krakow, a godinu poslije postao je član Genoe. U Wisli je bio sjajan i zapeo za oko Talijanima, pa je stigao u Genovu za 2.2 milijuna eura. No u Geonoi se nije naigrao, vrijeme je uglavnom provodio po posudbama. Prva je uslijedila u njegov bivši klub. Naime, nakon pola godine izbivanja vratio se u Krakow, a uslijedile su još dvije posudbe, u švicarski Lugano pa u talijanski drugoligaš Ascoli. Sad je trebao u Regginu, ali Brlek bi se radije vratio kući u Hrvatsku, u redove Osijeka.

Osječaki Gradski vrt doista je postao vrlo zanimljiva i poželjna destinacija, najnoviji primjer je Brlek, koji bi radije pod Bjeličine skute nego ostao u Italiji.

Ivana Liović/Goran Roguljić
Prilika za većinu igrača
Današnja prijateljska utakmica sa Sturmom bit će dobra prilika vidjeti u kakvom su trenutačnom stanju Osijekovi igrači nakon što su posljednju utakmicu odigrali prije tri tjedna. Iako su se proteklih dana kompletirali osječki redovi, na teren u subotu ipak neće svi. Igor Silva i Merveil Ndockyt zbog lakših tegoba trenutačno odrađuju treninge samo u fitnessu i još će neko vrijeme pričekati da se potpuno priključe ostatku momčadi. No dobra je vijest da bi prema najavama jedan dio utakmice trebao odraditi Petar Bočkaj, što je očito znak kako stanje s njim ide nabolje. Obično su treneri ovakve prilike koristili za raspodjelu minutaže i pružanje šanse svim raspoloživim igračima, ali treba imati na umu i da zbog vrlo skorog nastavka prvenstva i malog broja prijateljskih ogleda to možda ovaj put neće u cijelosti biti slučaj. No jasno je kako Nenad Bjelica neće u ovoj fazi priprema maksimalno trošiti igrače, priliku će vjerojatno dobiti većina, pitanje je samo u kojem omjeru će raspodijeliti minutažu. Osijeku nakon ovog ogleda ostaju još provjere protiv Kopra (15. siječnja) i MOL Fehervara (16.), nakon čega se vraća kući, za završni “glanc” prije nastavka sezone i gostovanja kod Lokomotive (22.).
Najčitanije iz rubrike