Kultura
HUMANITARNI PROGRAM ZA SISAČKO-MOSLAVAČKU ŽUPANIJU

Jednu izvedbu koncerta prenosit će uživo
Objavljeno 9. siječnja, 2021.
Čovjek je nemoćan pred ljudskim stradanjima izazvanim elementarnim nepogodama. Ne postoji način da ih predvidimo ili spriječimo, ali zato postoji način da ublažimo boli i patnje ljudi koji su u trenu ostali bez krova nad glavom i bez onoga osnovnog što je čovjeku potrebno za život. Sve je nadoknadivo, ako su ljudski životi spašeni. Sve materijalno možemo zajedničkim snagama prikupiti, srušeno obnoviti i ljudima bez domova ponovno podići kuće - nošeni tom mišlju uprava i djelatnici HNK-a u Osijeku odlučili su, unatoč teškoj situaciji u kojoj se kultura nalazi, prihod od četiri programa (dvije predstave i dva koncerta) u siječnju, uplatiti za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije.


Riječ je o komediji Žene u crvenom, 9. i 11. siječnja, i Humanitarnom koncertu za Sisačko-moslavačku županiju 14. i 15. siječnja. Jednu izvedbu koncerta prenosit će uživo na službenoj YT kanalu i FB stranici HNK. Pozivaju sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i pridonesu kupnjom ulaznice od 50 kuna.


U prodaji je neograničen broj ulaznica zbog humanitarnog karaktera programa, no zbog trenutačne situacije u gledalište će moći primiti samo prvih 50 kupaca. Tko zbog trenutačne epidemiološke situacije i ograničenog broja gledatelja ne bude mogao doći na predstavu za koju je kupljena ulaznica, moći će ju iskoristiti za bilo koju predstavu istog cjenovnog ranga, tekućeg repertoara HNK u Osijeku do 30. lipnja.
Ovaj humanitarni ciklus izvedbi započeli su Novogodišnjim koncertom 30. prosinca, a čiji će cjelokupni prihod s prihodom od ovih predstava uplatiti na službeni žiroračun Vlade za pomoć nastradalima - ističu. N.Vek.
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike