Osijek
NITKO NIJE POŠTEĐEN

Pub kvizašima korona je ukinula omiljeno druženje
Objavljeno 8. siječnja, 2021.
Nakon što su zatvoreni kafići, na mukama su se našli i ljubitelji pub kvizova. Nema više piva s prijateljima, omiljeni način zabave preko noći je ukinit.

Osječka kvizna scena rođena je 2013. godine, kada je Krunoslav Radaković u kafiću Voodoo pokrenuo Pub kviz "Slaba točka".

Uz "Slabu točku" pojavili su se i drugi kvizovi. Ima među njima i tematskih, poput Harry Potter kviza i slično, no, reći će Kruno, njih ne možemo ubrojiti u ozbiljne kvizove. Kviz mora pokrivati sva područja - znanost, umjetnost, sport, triviju...

"Slaba točka" se nakon Voodooa prebacila u Barcelona Pub, i baš kada se ekipa adaptirala na novi prostor uslijedio je prvi lockdown, a onda i drugi. Kako to podnose, upitali smo Krunu, "tatu osječke kvizne scene", kako ga zovu.

- Nikako. Idem u knjižnicu i skupljam materijale za nova pitanja. Jedva čekam da kviz ponovno krene - rekao nam je Kruno.

Postoje i online kvizovi, no to ne može ni približno nadomjestiti pub kvizove. To jednostavno nije to. Pub kvizovi ne svode se na nadmetanje u znanju, oni podrazumijevaju druženje, zafrkanciju, zadimljene prostorije u kojima ekipe prije svega uživaju u društvu prijatelja. I.Alilović
Najčitanije iz rubrike