TvObzor
NOVA AVANTURISTIČKA MINISERIJA

Dva tjedna života - akcijska kriminalistička komedija
Objavljeno 8. siječnja, 2021.

Avanturistička miniserija Dva tjedna života (Two Weeks to Live) na Pickbox Now dolazi 11. siječnja. U ovoj šestodijelnoj seriji glavne uloge tumače poznate glumice Maisie Williams (Game of Thrones) i Sian Clifford (Fleabag). Nova miniserija opisana je kao akcijska kriminalistička komedija, a radnja se vrti oko žene koja kreće u tajnu misiju u čast ocu koji je umro pod misterioznim okolnostima dok je ona bila mlada djevojka.


Maisie Williams tumači ulogu Kim Noakes, 21-godišnje djevojke koja je odrasla u potpunoj izolaciji u ruralnoj Škotskoj, pod budnim okom paranoične i (previše) zaštitnički nastrojene majke Tine, koju glumi izvrsna Sian Clifford.


Kim je opaka mlada djevojka, no zapravo ne zna ništa o svijetu, bivajući samo s paranoičnom majkom po cijele dane. Jednoga dana Kim odlazi u pub, gdje joj pokažu lažni video koji prikazuje nuklearnu eksploziju i govori o tome kako svi imaju još samo dva tjedna života. Naravno, video je podvala, no Kim je odgojena tako da vjeruje u takve scenarije. Odluči ubiti čovjeka koji je ubio njezina oca pred njom kad je bila dijete.
Kritičari opisuju akcijsku dramu kao istinski duhovitu, a glumu Maisie Williams pohvaljuju ističući njezinu duhovitu stranu, kao i vještine u vratolomijama. Uz akciju i avanturu, ova serija prije svega vodi nas u smjeru odrastanja, kao i suprotnosti između zaštitnički nastrojene majke i kćeri koja je na svom malom putovanju tek naučila nešto o svijetu i životu.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike