Crna kronika
TRAGEDIJA U VUKOVARU

Žena poginula sletjevši autom u kanal pun vode
Objavljeno 6. siječnja, 2021.
Nesreća se dogodila na vukovarskoj obilaznici, a smrtno je stradala 34-godišnja Vukovarka

Mlada žena, 34-godišnjakinja iz Vukovara, smrtno je stradala u teškoj prometnoj nesreći koja se u srijedu dogodila u Vukovaru. Na gradskoj obilaznici nesretna je žena u jednom trenutku izgubila nadzor nad upravljačem, zbog čega je automobilom sletjela s ceste. Vozilo je potom završilo na krovu u odvodnom kanalu u kojem je bilo 80-ak centimetara vode. Nažalost, pomoći vozačici nije bilo. Prva je to žrtva u 2021. godini na cestama krajnjeg istoka Slavonije.

Prema informacijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske, kobna nesreća dogodila se u srijedu, u 10.55 sati, u vukovarskoj Ulici Lijeva Supoderica, na dijelu gradske obilaznice gdje je i dvostruki zavoj.

Tragično poginula žena bila je u tom kobnom trenutku za upravljačem automobila vukovarskih registracijskih oznaka. Drugi vozači koji su vidjeli automobil u kanalu, odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Kako do vozačice nisu mogli doći, u pomoć su pozvani i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Vukovar kojima je javljeno da iz automobila trebaju izvući vozačicu koja je u nesvjesnom stanju. Oni su odmah uskočili u kanal pun vode, i nakon razbijanja bočnih prozora s desne strane automobila uspjeli su izvući 34-godišnju vozačicu. Priskočili su potom djelatnici Hitne pomoći, no vozačici se nije moglo pomoći. Liječnik je, kao i mrtvozornik koji je došao na mjesto nesreće, mogao samo konstatirati smrt 34-godišnjakinje. Očevidom teške prometne nesreće, u kojoj je izgubljen jedan mladi život, rukovodio je županijski državni odvjetnik.

- Utvrđeno je kako je 34-godišnjakinja iz Vukovara, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika (zavoj ulijevo, mokar i klizav kolnik), izgubila nadzor nad osobnim automobilom, sletjela na zelenu površinu, a potom i u odvodni kanal gdje se vozilo prevrnulo na krov. U kanalu se nalazilo oko 80 centimetara vode - službeno je po dovršetku očevida izvijestila Policijska uprava u Vinkovcima.

Što je bilo kobno po život 34-godišnje Vukovarke prilikom slijetanja s ceste, pokazat će obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar, gdje će, kako je naloženo, biti obavljena obdukcija. Ona bi trebala pokazati je li nesretna vozačica smrtno stradala od težine zadobivenih ozljeda, ili pak od utapanja, s obzirom na to da je kabina, nakon prevrtanja automobila na krov, bila puna vode. Ovo je prva prometna nesreća sa smrtnim stradavanjem u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2021. godini.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske apeliraju na sve vozače da prilagode brzinu uvjetima na prometnici kako bi se izbjegle ovakve tragedije.

Sanja Butigan
80

centimetara vode bilo je u kanalu u koji je autom sletjela Vukovarka
SUDARI U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI
Nekoliko prometnih nesreća zabilježeno je proteklih dana i na prometnicama Osječko-baranjske županije. Tijekom utorka i prvih sati srijede zabilježeno je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće šest osoba je lakše ozlijeđeno, a preostale tri za posljedicu su imale samo materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, na području Našica dvije, a na području Đakova jedna nesreća. Policija je izvijestila i kako vozaču koji je zaustavljen Osijeku, a u krvi je imao 1,14 promila alkohola, prijeti 15.000 kuna kazne.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike