TvObzor
BLANKA DOŠEN I CECILIJA SNIMILE BOŽIĆNI DUET “JA SAMO ŽELIM ZAGRLJAJ”

Naša je pjesma topla osječka priča nekolicine prijatelja
Objavljeno 24. prosinca, 2020.

Kraljice tamburaške scene, Blanka Došen i Cecilija, snimile su božićnu pjesmu “Ja samo želim zagrljaj”, koju glazbeno potpisuje legendarni Franjo Slavko Batorek, tekstualno Nikola Kristić, a producentski Stjepan Rudinski - Ruda.

Kako je došlo da se poveže ova ekipa i nastane duet dviju iskusnih pjevačica koje nikad nisu imale zajedničku pjesmu?

BLANKA: Pjesma je topla osječka priča nas prijatelja koji niz godina surađujemo i dijelimo umjetničke snove: Cecilije Rudić, Nikole Kristića, Franje Slavka Batoreka, Stjepana Rudinskog i mene. S gospodinom Batorekom, skladateljem i aranžerom pjesme, radim cijeli svoj glazbeni vijek. S njim sam i počela svoj glazbeni put 1992. godine, kao sa svojim glazbenim mentorom, te napravila najviše nastupa u životu, ali i proputovala najviše kilometara. On je uvijek bio tu kao dobri duh na mom umjetničkom putovanju. Za obitelj Batorek mogu slobodno reći da ju doživljavam kao svoju obitelj. S Nikolom Kristićem, našim Osječaninom, također me povezuje lijepa suradnja proteklih godina, kao glazbena gošća pjevala sam na pjesničkim večerima njegove zbirke pjesama, odnosno na predstavljanju njegove knjige “Daleke blizine”. Nikola je sjajan poet i već je uglazbljeno nekoliko njegovih tamburaških pjesama, za koje sam sigurna da će biti antologijske. I mogu sa zadovoljstvom reći da je tamburaška estrada dobila novo jako pojačanje i osvježenje u autorskom izričaju. Stjepan Ruda Rudinski, producent pjesme, u čijem smo studiju i snimali, meni je iznimno drag kolega, koji mi je napravio i dvije predivne pjesma koje sam izvela na Pitomači i čiju ću pjesmu, ako Bog da, iduće godine pjevati baš na Pitomači. Ruda je multidimenzionalni umjetnik i Osijek je sretan što ga ima! I na kraju naša šećerica (jer ju tako znam privatno zvati), draga Cecilija! Cecilijin studiozan pristup glazbi, senzibilitet i golema muzikalnost oduvijek su mi se sviđali. Već se izvjesno vrijeme došaptavamo i oko možebitne suradnje. Obje smo vrlo zaigrane, uživamo u kreativnosti i nama je rad zapravo odmor, tako da smo u puno stvari našle sponu. Karakterom smo različite, ona ima mirnu, smirenu, nježnu energiju, ja sam više vragolasta i vrlo temperamentna, no srcem mi jako lijepo divanimo, kao dvije male razigrane djevojčice. Iznimno je vrijedna, ima ambiciju, voli istraživati, učiti i velik je profesionalac te, napose, Bog joj je dao dar, a to je nešto što ja najviše cijenim u poslu. Tako je i ova pjesma nama dvjema stigla kao božićni poklon! S njom volim raditi jer imamo sličan pristup poslu, a uz to se sjajno zabavljamo!

 



Što nam možeš otkriti o samoj pjesmi “Ja samo želim zagrljaj”?

BLANKA: O toj pjesmi u nikad teža vremena mogla bih nadugačko pisati, jer pjesma nosi duboku duhovnu dimenziju! Predlažem da se posluša i samo osjeti. Cecilijina nježnost, umilnost i toplina u pjesmi te moj dramatični vapaj za zagrljajem i ljubavlju šalju univerzalnu poruku; da različitim izričajima zapravo želimo svi isto - dati i primati ljubav, ne odricati se zagrljaja, tog najljepšeg lijeka ljudskom srcu! Moja je poruka za božićne blagdane svim čitateljima: Grlite se i mislima kad to niste u prilici uživo! Bogu ćete učiniti radost!

CECILIJA: Nakon dugogodišnjeg divnog poznanstva i prijateljstva s mojom dragom Blankom konačno smo ukrstile svoje glasove, što nam je dugo bila želja. Blanka je moja prijateljica, divna osoba, uvijek tu kada trebam savjet i iskreno mišljenje, uvijek spremna dati kompliment. Veliko mi je zadovoljstvo učiti od nje. Zbog toga sam posebno sretna, jer smo surađivale u ovoj toploj priči u obliku prekrasne božićne pjesme “Ja samo želim zagrljaj”, koju potpisuju pravi umjetnici Nikola Kristić i Franjo Slavko Batorek, u produkciji Stjepana Rudinskog. Kao što reče Blanka, ovo je baš jedna prekrasna osječka priča. U ovim teškim i tmurnim vremenima pjesmom šaljemo poruku koja glasi da moramo biti ujedinjeni, uvijek tu jedni za druge, i da smo svi isti, imamo jednaku potrebu za ljubavlju, empatijom, razumijevanjem... Da trebamo željeti svakoj osobi na svijetu mir, sreću, zdravlje i sve najljepše. I sve će ovo proći i moći ćemo se ponovno zagrliti i biti blizu jedni drugima! Do tada grlimo vas pjesmom, najljepšom emocijom na svijetu. Sretan Božić i zdrava nova godina!

Razgovarao: Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata