Sport
BORUSSIA (D) U 5. KOLU OSIGURALA OSMINU FINALA LIGE PRVAKA

PSG na Old Traffordu do “pobjede koja mijenja sve”
Objavljeno 3. prosinca, 2020.

Dortmundskoj Borussiji bio je dovoljan i remi s Laziom za prolazak u osminu finala nogometne Lige prvaka. Tako su iz ovog dijela ždrijeba (skupine E - H) ostala još samo tri slobodna mjesta, od čega su dva u skupini H.

Rasplet posljednjeg kola bit će dramatičan jer u njega će tri kluba ući bodovno poravnana, sa po devet bodova. "Majstorica" će se igrati u Leipzigu gdje će njemački klub dočekati Manchester United, koji je na svom Old Traffordu propustio priliku riješiti sve brige oko prolaska. PSG je stigao pod imperativom pobjede, koju je i uspio ostvariti (3:1), uzvrativši tako "crvenim vragovima" i za poraz na Parku prinčeva (1:2). Bila je to "pobjeda koja mijenja sve", kako ističu francuski mediji, jer je europski doprvak ponovno vladar svoje sudbine te mu je u posljednjem kolu dovoljan i bod protiv Istanbul Basaksehira.

- Zamalo se plasirati nije isto što i plasirati se, kao što i zamalo trudan nije isto što i biti trudan. Takvo nešto ne postoji. Napravili smo golemi korak, ali neću nijednom igraču dopustiti pomisao da smo već osigurali osminu finala. Moramo napraviti još taj posljednji korak i za to ćemo morati igrati s istim pristupom kao i sada - rekao je trener Parižana Tuchel nakon velike pobjede na Old Traffordu.

U engleskim redovima ističe se kako u Manchester Unitedu mogu samo sebe kriviti za dolazak u ovakvu situaciju, u kojoj će u Leipzigu morati tražiti prolazak.

- Nije bilo suđeno. Presudile su nijanse i zato su oni pobijedili. Stvorili smo dovoljno prilika, ali ih nismo realizirali. Frustrirajuće je što nismo osigurali prolazak, ali sudbina je i dalje u našim rukama. S pobjedom u Leipzigu prolazimo - izjavio je menadžer M. Uniteda Solskjær.

Večer je obilježio Giroud, koji je zabio sva četiri pogotka za Chelsea kod Seville, postavši s 34 godine i 63 dana najstariji igrač s hat-trickom u Ligi prvaka, te najstariji u elitnom natjecanju od Puskasa (1965.). Mateo Kovačić upisao je asistenciju te je igrao do 67. minute, dok je Ivan Rakitić za Sevillu igrao do 75. Juventus je očekivano lako svladao Dynamo (K) uz Ronaldov jubilarni, 750. pogodak u karijeri.
G. Roguljić
Rezultati i poredak
SKUPINA E: Krasnodar - Rennes 1:0 (Berg 71), Sevilla - Chelsea 0:4 (Giroud 8, 54, 74, 83-11m). Poredak: Chelsea 13 bodova, Sevilla 10, Krasnodar 4, Rennes 1.

SKUPINA F: Borussia () - Lazio 1:1 (Guerreiro 44; Immobile 67-11m), Club Brugge - Zenit 3:0 (De Ketelaere 33, Vanaken 58-11m, Lang 73). Poredak: Borussia (D) 10, Lazio 9, Club Brugge 7, Zenit 1.

SKUPINA G: Juventus - Dynamo (K) 3:0 (Chiesa 21, Ronaldo 57, Morata 66), Ferencvaros - Barcelona 0:3 (Griezmann 14, Braithwaite 21, Dembele 28-11m). Poredak: Barcelona 15, Juventus 12, Dynamo (K) i Ferencvaros 1.

SKUPINA H: Manchester United - PSG 1:3 (Rashford 32; Neymar 6, 90+1, Marquinhos 69), Istanbul Basaksehir - RB Leipzig 3:4 (Kahveci 45+3, 72, 85; Poulsen 26, Mukiele 43, Olmo 66, Sorloth 90+2). Poredak: M. United, PSG i RB Leipizg 9, Istanbul B. 3.
Najčitanije iz rubrike