Sport
LIVERPOOL I PORTO OSIGURALI OSMINU FINALA LIGE PRVAKA

Modrić: Nije dovoljna priča, to moramo pokazati i na terenu
Objavljeno 3. prosinca, 2020.

Nakon petog kola nogometne Lige prvaka u skupinama E-D još su dva kluba izborila osminu finala. To su Liverpool i Porto, pa su u ovom dijelu ždrijeba ostala slobodna još četiri mjesta. Dva su u skupini B, u kojoj je pravi "kaos" uoči posljednjih 90 minuta.


Borussia (M) i Real Madrid propustili su prilike osigurati prva dva mjesta, velikim pobjedama protiv njih u igri su ostali Inter, odnosno Šahtar, pa će u posljednjem kolu biti prava "ludnica". Nakon ždrijeba koji mu je donio vrlo jaku skupinu, vjerojatno je većina prekrižila Šahtar, no na kraju je ispalo da je ukrajinski prvak protiv europskog rekordera iz Madrida osvojio svih šest bodova, postigavši uz to i sve svoje pogotke.


- Teško je objasniti, pogotovo nakon prvog poluvremena, u kojem smo igrali prilično dobro i stvorili nekoliko prilika, ali nismo uspjeli zabiti. Ovo je jako teška situacija, ali imamo još jednu utakmicu u kojoj ćemo dati sve i nastojati pobijediti. Moramo ostati pozitivni. Igrat ćemo kod kuće, već smo pokazali da smo uvijek bili pravi kada nam je bila potrebna pobjeda, ali nije dovoljno samo pričati o tome. Moramo to pokazati i na terenu, jer same riječi ne vrijede puno - rekao je Luka Modrić nakon drugog šokantnog poraza Reala, poslije kojeg su ponovno krenula nagađanja o sudbini trenera Zidanea.


Iz "mrtvih" se vratio Inter, koji je odnio bodove iz Mönchengladbacha i tako sačuvao izglede za prolaskom. Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret na "nerazzurre", upisao i asistenciju te bio među najbolje ocijenjenim igračima, a Ivan Perišić u igru je ušao u 87. minuti.
Atletico Madrid nije uspio svladati "desetkovani" Bayern, tek mu je prekinuo rekordnu seriju od 15 pobjeda u Ligi prvaka, pa će Madriđani u posljednjem kolu u izravnom dvoboju s RB Salzburgom odlučivati o drugom putniku iz skupine A. Razloga za zadovoljstvo imao je Duje Ćaleta-Car, čiji je Marseille prekinuo rekordni crni niz od 13 poraza u Ligi prvaka te zadržao izglede za trećim mjestom. G. Roguljić
Rezultati 5. kola i poredak
SKUPINA A: Atletico Madrid – Bayern 1:1 (Joao Felix 26; Müller 86-11m), Lokomotiv Moskva – RB Salzburg 1:3 (Mirančuk 79-11m; Berisha 28, 41, Adeyemi 81). Poredak: Bayern 13 bodova, Atletico M. 6, RB Salzburg 4, Lokomotiv M. 3.

SKUPINA B: Borussia (M) – Inter 2:3 (Plea 45+1, 76; Darmian 17, Lukaku 64, 73), Šahtar – Real Madrid 2:0 (Dentinho 57, Solomon 82). Poredak: Borussia (M) 8, Real Madrid i Šahtar 7, Inter 5.

SKUPINA C: Porto – Manchester City 0:0, Marseille – Olympiacos 2:1 (Payet 55-11, 75-11m; Camara 33). Poredak: M. City 13, Porto 10, Olympiacos i Marseille 3.

SKUPINA D: Liverpool – Ajax 1:0 (Jones 58), Atalanta – Midtjylland 1:1 (Romero 79; Scholz 13). Poredak: Liverpool 12, Atalanta 8, Ajax 7, Midtjylland 1.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike