Sport
RUKOMETAŠI NEXE-A DOŽIVJELI NOVI UVJERLJIV PORAZ

Nije nikakva sramota izgubiti od Nijemaca, sporan je način kako
Objavljeno 3. prosinca, 2020.

Kola su počela kretati nizbrdo onoga trenutka kada je Danac na vratima Magdeburg Green iz čiste, prije toga izrađene, situacije obranio šut s crte Pešiću kod rezultata 2:2. Muči se NEXE s realizacijom već treću utakmicu, a već je taj trenutak dao naznačiti kako se ni tjedan dana nakon debakla u Moskvi nije ništa bitno popravilo u redovima našičkih rukometaša.


Na kraju je Magdeburg odnio laku pobjedu iz Našica. NEXE-u je ovo treći uzastopni poraz u Europskoj ligi, a već drugi uzastopni u kojem su, najblaže rečeno, djelovali neprepoznatljvo. Njemački je klub u trećem gostovanju u Našicama ostvario drugu pobjedu. Konačnih 32:24 najuvljerljivija je pobjeda Magdeburga u Slavoniji i druga najuvjerljivija nad NEXE-om u pet susreta koliko su se puta sastali u europskim natjecanjima u posljednjih osam godina. Premda će Željko Musa iz kurtoazije reći nakon susreta kako "nije bilo lagano", ipak smo dojma kako su igrači Magdeburga vjerovali da će im biti puno teže. U Našicama su slavili nakon što su doživjeli tri uzastopna poraza u Europi i Bundesligi.


Magdeburg je definitivno kvalitetnija momčad. Bio je favorit i nije problem izgubiti od kvalitetnog bundesligaša. Problem je u načinu poraza. Protiv Magdeburga, osim loše realizacije za koju će morati u Našicama hitno morati pronaći lijeka, NEXE nije dobro djelovao niti u obrani. Neobjašnjiv je nedostatak agresivnosti. I to protiv njemačke momčadi gdje, ako se želiš suprotstaviti, agresija mora biti gotovo u borbenoj spremi. U 60 minuta našički igrači nisu načinili ni jedan prekršaj za dvije minute. Čak ni onaj, što bi navijači rekli, "glupi", nepotrebni koji činiš iz obijesti ili nemoći. Pokušao je u situaciji kada je Magdeburg već imao lagodnu prednost probuditi kod svojih suigrača bar tu agresiju kapetan Marko Mrđenović. Nije bilo reakcije, zbog čega se ipak moraš zapitati što se to događa s našičkom momčadi.


- Već treću utakmicu nam je naš vratar najbolji igrač u momčadi. To dovoljno govori. Promašili smo u prvom poluvremenu čiste prilike, dali smo im zraka, omogućili im napraviti prednost i poslije više nismo imali šanse, ocijenio je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a, koji će unatoč svim nedaćama morati pronaći načina kako izići iz očite krize.
Mladi Horvat suočava se s najvećim izazovom otkad je prije četiri godine preuzeo NEXE. Ima doista privilegij raditi u vjerojatno najlagodnijoj sredini u regiji i šire. Bez pritiska javnosti i navijača uz puno razumijevanje i potporu čelnog čovjeka. Suočava se, međutim, Horvat s izazovom kako pripremiti momčad za utakmice od kojih svaka sljedeća ima status "najvažnije u sezoni". U situaciji kada ne znaš kome će test na COVID-19 pokazati tamnim slovima "pozitivno" i kada ti objektivno nedostaje natjecateljskih utakmica (odlično bi sada došla i hrvatska liga, nap. a), što se najbolje prikazuje upravo na lošoj realizaciji. Sljedeća "najvažnija" je već u utorak, kada Našičani gostuju kod Magdeburga. Kako sada izgleda našička momčad, ne očekuje se senzacija. Ali bolje, prije svega ratničko, lice "gromova" svakako.


Krešimir Lacković
Željko Musa

pivot Magdeburga

Možda se nekome činilo kako je ovo laka pobjeda, ali uopće nije bila lagana. Bili smo dobri u obrani i sada moramo nastaviti se boriti. Ovo je bila jako važna pobjeda za nas poslije tri utakmice bez pobjede.
NEXE *24 (8)

MAGDEBURG *32 (15)

NAŠICE - Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Bez gledatelja. Suci: Christoph Hurich i Denis Bolić (Austrija)

NEXE: Radovanović (7+0), Car (2+0), Barišić-Jaman, Mrđenović, Kević 7(3), Tomić 1, Pešić, Vida 1, Vozab, Jelinić 3, Severec 1, Jaganjac 4, Bakić 2, Mileta 1, Pribetić 3, Rodin 1.

MAGDEBURG: Green (9+0), Thulin (3+0), Musa 5, Bezjak 2, Gullerud, Damgaard 2, Nielsen, Hornke 1, Steinert 4, Pettersson 2, O’Sullivan 3, Preuss 2, Mertens 5, Magnusson 4 i Kristjansson 2.

SEDMERCI: NEXE 3(3), Magdeburg 1(1); ISKLJUČENJA: NEXE-, Magdeburg 2 minute (Musa 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike