Novosti
MINISTAR BRANITELJA OPOVRGAVA TVRDNJE DARIJA JURIČANA:

Nisam povezan s prodajom stana
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved demantirao je povezanost sa slučajem koji je iznio redatelj i aktivist Dario Juričan, po kojem je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućio osnivaču stranke BM365 Marku Mariću gradski stan uz znatan popust. Juričan je prozvao Medveda da prikriva podatke koji bi rasvijetlili te okolnosti, istaknuvši kako je Ministarstvo branitelja dopisom dostavilo Gradu izračun cijene stana na temelju koje je Bandić stan od 39,92 četvorna metra prodao Mariću za "tričavih 53.711 kuna".


"Želim vrlo jasno demantirati bilo kakvu poveznicu mene osobno i Ministarstva s tim predmetom. Radi se o predmetu koji je zaprimljen u Ministarstvu 2015. godine dok je ministar bio Predrag Matić", izjavio je Medved. "Radilo se o predmetu izračuna i obrade vezano uz stambeno zbrinjavanje osobe u stanu Grada Zagreb", dodao je. Ministarstvo je 2015. odreagiralo u skladu sa zakonskim nadležnostima, obavilo je cjelokupnu obradu postupka, dostavilo Gradu i Grad je dalje postupao prema tom predmetu, objasnio je Medved. "Stoga odbacujem svaku zlonamjernu tezu i povezivanje tog konkretnog predmeta sa mnom i Ministarstvom hrvatskih branitelja", rekao je.


Upitan hoće li kao predsjednik Upravnog vijeća tražiti razrješenje ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava Šeremeta, koji je proteklog vikenda s bivšim državnim tajnikom Stjepanom Sučićem izazvao incident u Vukovaru, Medved je najavio da će sazvati Upravno vijeće i staviti to na dnevni red. "Svakako ću od Ministarstva unutarnjih poslova, nakon okončanja istrage, tražiti detalje vezane uz taj čin. U skladu sa saznanjima, Upravno vijeće će donijeti odluku", poručio je. Dodao je da ne želi prejudicirati treba li Šeremet sam odstupiti.
Medved je podsjetio da ga je premijer Andrej Plenković, koji je pozitivan na COVID-19, ovlastio da u njegovoj odsutnosti potpisuje akte Vlade. "Sve druge aktivnosti predsjednik Vlade obnaša redovito u skladu s okolnostima", pojasnio je. H
Možda ste propustili...

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore

SLOVENSKI PREMIJER

Golob vjeruje u Plenkovića

52 POSTO OBRAĐENIH BIRAČKIH MJESTA

HDZ osvaja 63, Rijeke pravde 42 mandata