Osijek
MOTONAUTIČKI KLUB RETFALA

Napokon i struja na dravskom flosu
Objavljeno 3. prosinca, 2020.
Motonautički klub Retfala okupljalište je brojnih zaljubljenika u rijeku Dravu. Proteklih godina sve su uredili, kaže predsjednik Andrija Bartoloti, samo je ostao neriješen problem sa strujom. No, upravo su je dobili! I Glas Slavonije u nekoliko je navrata pisao o tome, dajući potporu retfalačkim nautičarima.

"Napokon smo dobili priključak na električnu energiju. S tim se problemom Klub hrvao još od 2012. Prekrasna je to lokacija, mnogo je vrijedne opreme i čamaca na našem pontonskom privezištu, a rasvjeta je tu prva koja će omogućiti da netko po mraku ne učini nekakve nečasne radnje. Druga je stvar sigurnost korisnika, odnosno vlasnika čamaca, jer da bismo prišli plovilima, ne možemo biti u potpunom mraku. Stoga smo odradili pripremu za priključivanje, a dok se godinama čekao priključak, odnosno odobrenje, mi smo sami proizvodili struju, taman toliko da malo osvijetlimo privezište uz pomoć vjetroturbine i fotonaponske ploče. Zahvalni smo našoj gradskoj četvrti koja je imala razumijevanja za naš problem i pripomogla da ga konačno riješimo“, kaže Bartoloti.

Dodaje da će sada ovo dovođenje struje omogućiti da i obližnja šetnica, čije je uređenje u planu, ima rasvjetu, kao i drugi korisnici s kojima Motonautički klub Retfala planira surađivati. "Klub inače organizira druženje s građanima u povodu plovne sezone, a planu nam je i akcija s Konjičkim klubom Osijek“, najavljuje Bartoloti. D. Pejić

Darko Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike