Osijek
DJECA ZA VIJ. I. MEŠTROVIĆA

Posadili pedesetak stabala u Dolinama kao zalog budućnosti
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
Zeleni pojas u Dolinama, kako stanovnici kolokvijalno i od milja nazivaju oazu uz tramvajsku prugu na Vijencu Ivana Meštrovića, bogatiji je za novu aleju. Formirali su je vrijedni mališani iz Osnovne škole Vijenac i Dječjeg vrtića Stribor u akciji koju je organizirala Gradska četvrt Tvrđa.

​Zoran Batnožić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti, kaže da su uz pomoć djelatnika djeca provela ovu akciju kako bi uljepšala prostor novim zelenilom uz stazu kod prostora za vježbanje.

- Posadili smo pedesetak stabala borova, jela, ukrasnih žbunova i ostalog zelenila kako bismo oplemenili prostor na kojem dugo godina nije bilo ništa novo posađeno. Doline su mjesto za okupljanje stanovika Vijenca Ivana Meštrovića, rekreaciju, sport i dječju igru, pa smo dogovorili s Gradom Osijekom da odradimo ovu hvalevrijendu akciju. Sve je pomno bilo osmišljeno, napravljen je hortikulturni plan prema kojem smo posadili stabla i druge ukrasnice. Svaka pohvala našim najmlađima koji su se vrijedno predali ovom poslu, kao i njihovim nastavnicima i odgojiteljicama. Mislim da će im stabla, kada budu narasla, biti dragi podsjetnik tada odraslim ljudima i uspomena na lijepo i složno djetinjstvo u kvartu. To je veliko bogatstvo za svakoga - kaže Zoran Batnožić. D. Pejić
Možda ste propustili...

U PONEDJELJAK POČINJE SVJETSKA MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

Svaka zajednica molit će za ekumensku nakanu sama, bez gostiju sa strane

NASTAVLJENI RADOVI NA NOVOM STADIONU

Vlasnik privatne parcele i NK Osijek postigli dogovor

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

O TEMPORA, O MORES!

Nekad smo satima sjedili uz kavu, sad ju pijemo s nogu

2

RAČUNICA ODJELA ZA MATEMATIKU

Sabo: Gotovo 90 % studenata koji su stekli diplomu u 2020. radi

3

POČINJE DRUGI KRUG ZIMSKOG SEZONSKOG SNIŽENJA

Cijene niže 50 %, osjetno više kupaca