Regija
ZA DJECU, UMIROVLJENIKE, POTREBITE

Poklon-paketi i božićnice
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
ŽUPANJA

Sva djeca predškolske dobi i svi učenici osnovnih škola u Županji u povodu božićnih blagdana dobit će prigodne poklon-pakete. Grad će, doznajemo od gradonačelnika Davora Miličevića, osigurati 1000 paketa u vrijednosti od po 80-ak kuna, a riječ je isključivo o proizvodima hrvatskih proizvođača.

- Korona nam je ove godine ‘ukrala‘ Advent i ostavila nas bez klizališta i svih događaja u kojima smo proteklih godina uživali. Na ovaj način želimo bar malo razveseliti našu djecu, sačuvati duh zajedništva i dijeljenja radosti s drugima - kazao je. Podjela će se obaviti u dječjem vrtiću i u školama.

Kako bi najradosniji kršćanski blagdan proslavili dostojanstveno, socijalno ugroženim građanima Grad će osigurati poklon-pakete prehrambenih proizvoda tvrtki koje posluju u Županji. Riječ je o Sladorani, Slavoniji i Novom Domilu. Vrijednost paketa je po 400 kuna, a njihov će broj biti u skladu s potrebama.

U petak bi Gradsko vijeće, na prijedlog nezavisnih i vijećnika SDP-a, trebalo donijeti odluku o isplati božićnica umirovljenicima. Prijedlog je da se svim građanima s mjesečnom mirovinom od 3000 kuna i manje uplati po 300 kuna božićnice.

Miličević napominje da osobe koje dobiju božićnicu ne ostvaruju pravo na poklon-paket. M.L.O.
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana