Mozaik
DODJELA ĆE BITI ODRŽANA

Najavljeno treće izdanje novinarske nagrade Rock&Off
Objavljeno 3. prosinca, 2020.
Organizatori su odlučili uzeti u obzir i online koncerte koji su se održali tijekom godine

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off nakon sjajna prva dva izdanja najavljuje i treće izdanje, no u nešto drugačijem obliku. Zbog pandemije koronavirusa i neizvjesnosti u održavanju događanja, organizatori će uvesti neke promjene, no jedno je sigurno - početak godine bit će u znaku glazbenika koji su svojim marljivim radom obilježili hrvatsku rock&off glazbenu scenu tijekom 2020. godine.

Rock&Off glazbenici ponovno će konkurirati u deset kategorija, a to su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak godine, Koncertni izvođač godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine te Iskonova Nagrada publike. Direktor nagrade Krešimir Blažević istaknuo je kako su u organizaciji razmišljali o mnogim opcijama za održavanje dodjele nagrada, a napravit će najbolje kako se u danim uvjetima može napraviti.

- Zbog epidemiološke situacije razmatramo dva scenarija. Prvi scenarij uključuje da će na dodjeli nagrade biti manji dio publike, a drugi scenarij uključuje isključivo emitiranje dodjele nagrade uživo. U svakom slučaju, glazbenici će nastupiti uživo, za što smatram da je u ovo vrijeme najvažnije. Što se datuma tiče, dodjela će i dalje biti u okvirnom terminu kraja siječnja kao i dosad, no to ćemo također definirati prilagođavajući se epidemiološkoj situaciji - rekao je Davor Drezga, glavni tajnik Unisona. Umjetnički direktor nagrade Hrvoje Horvat istaknuo je da ponekad kriza zna iznjedriti najbolje trenutke u umjetnosti, a to se tiče i glazbene industrije.

- Alternativna scena u vrijeme pandemije je bujala i zaista postoji nekoliko desetaka odličnih albuma koji su ove godine snimljeni. Upravo zbog pandemije brojne su se svjetske manifestacije održale putem interneta i glazbena industrija nije stala, unatoč činjenici što koncerata nije bilo u tolikom broju, stoga ne treba sumnjati ni da će sljedeći Rock&Off biti dobar - rekao je Horvat.

Kako bi doskočili problemima vezanima uz situaciju nedostatka koncertnog programa zbog pandemije koronavirusa, organizatori su odlučili ove godine izvanredno u obzir uzeti i online koncerte koji su se održali u ovim kriznim vremenima.

- Koncerti su regularno išli do prve karantene u ožujku ove godine, a sve što se događalo osjetila je i sama publika na svojoj koži. Nešto koncerata uspjelo se održati tijekom ljeta, dok se moglo svirati na otvorenom, međutim, došlo je i do takozvane hibridne pojave koncerata, a to su oni koncerti koji su išli online. Zbog toga smo odlučili da i takvu vrstu koncerata uzmemo u obzir kao konkurenciju za kategoriju Koncert godine. Malo smo produžili rok izborne godine, stoga albumi koji su nastali do 10. prosinca imaju svoju priliku, pa je rok pomaknut za deset dana - rekao je Aleksandar Dragaš, voditelj Stručne komisije Rock&Offa.

Treća godina ove nagrade obilježava i nastavak suradnje s Iskonom, glavnim pokroviteljem Rock&Offa od samoga početka.

- Za 2021. godinu imamo mnoge planove, a u slučaju nepovoljne situacije imamo spremnu i digitalnu verziju događanja. Kao internet-kompanija nismo bili toliko pogođeni pandemijom kao glazbenici, pa ovim projektom želimo i dalje podržavati ovaj project. Show must go on - rekao je Krešimir Madunović, predsjednik Uprave Iskona.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web-stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Tanja Kvorka
rokovi
PRODUŽENI

SU DO 10.

PROSINCA
MALA ŠKOLA ROCK&OFF NOVINARSTVA
Na kraju je najavljena i druga godina Male škole Rock&Off novinarstva. “Veliki broj polaznika i dalje radi u medijima i na glazbenim platformama Rock&Offa, a za razliku od protekle sezone, druga Mala škola Rock&Off novinarstva održat će se na proljeće i ljeto sljedeće godine, kada se nadamo da ćemo se moći okupljati u većem broju”, istaknuo je Drezga. Koncept nastave temelji se na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora, mentoriranje sadržaja te predavanja gostiju.
Možda ste propustili...

OTKRIVENI DETALJI IZBORA ZA HRVATSKU PJESMU EUROVIZIJE

Doru 2021. vode četiri voditeljice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MAJA ŠUPUT U PODCASTU ISPRIČALA SVE O TRUDNOĆI I PLANOVIMA

Stalno pričam sa sinom, ali i pripremam dječju predstavu

2

HRT PRIKAZUJE 29. SIJEČNJA

Film “Rasjed” mjesec dana nakon potresa

3

IVAN RAPIĆ INNO

Objavio svoj duet s Dragojevićem