Dome slatki dome
NISKOENERGETSKA KUĆA - ODABIR SOBNIH VRATA

Medijapan je izuzetno popularan zbog svojih pozitivnih karakteristika
Objavljeno 3. prosinca, 2020.

Sobna vrata neizostavan su dio svakog doma, a već dugi niz godina sobna vrata nisu samo vrata, ona su i dizajnerski detalj kojim ističemo naš dom.

Bez sobnih vrata nema ugodnog prostora doma. Bez sobnih vrata teško je imati ugodnu atmosferu kakvom zamišljamo idealan dom. Međutim, odabir sobnih vrata za mnoge je otišao u krivom smjeru i postao noćna mora. Sigurno znate za one probleme kao što su loša kvaliteta vrata koja nisu u mogućnosti pružiti ni osnovu zaštitu od buke. Zatim tu je loš završni sloj koji degradaciju pokazuje već nakon nekoliko mjeseci, a o problematici okova i ovješenih vrata niti da ne pričamo. Bez visoke tehnologije u proizvodnji samih vrata i materijala ne bi bilo ni vrhunskih sobnih Hörmann vrata. I dok su nekada vrata bila izrađena od masivna drveta te tako podložna „dobroj volji“ drveta i njegovom ponašanju na vlagu u zraku, visoku ili nisku temperaturu, današnja vrata izrađena su od materija koji je nastao kao visokotehnološki proizvod. Riječ je o izuzetno popularnom medijapanu. Urbana legenda kaže kako je medijapan nastao u Japanu te da je naziv nastao skraćivanjem podrijetla „Made-in-Japan“ u „med-i-japan“. No, urbane priče ostavljamo po strani i držimo se ovog fenomenalnog materijala. Medijapan kao proizvod izuzetno je popularan zbog svojih pozitivnih karakteristika kao što su kompaktnost, stabilnost i relativno povoljna cijena. Međutim, medijapan je samo pola priče. U proizvodnji vrata koristi se napredna tehnologija izrade završnog sloja koji daje teksturu kao baš potpuno prirodan materijal. Ovaj postupak najsličniji je grafotisku te doslovno u završni sloj utiskuje reljef. Kako bi zadovoljio sve želje kupaca, Hörmann je predstavio nekoliko svojih linija vrata. Nova linija sobnih vrata Hörmann, pod nazivom ConceptLine, predstavlja četiri jedinstvena motiva za sve vrste interijera.
Marin Režić
Slikovni izraz bujne dječje mašte
Tražite ideju za dječju sobu? Djeca vole crtati – stoga im omogućite to. Dopustite da sobna vrata budu slikovni iskaz njihove bujne mašte. Također, dio vrata možete odvojiti za igru, dok se ostatak praznog prostora može pretvoriti u ploču za organiziranje svakodnevnih aktivnosti. Umjesto klasičnih crno-bijelih varijanti, budite slobodni dodati vesele boje poput crvene, žute ili narančaste, koje dokazano poboljšavaju rezultate učenja te imaju pozitivan utjecaj na psihološke, ali i fizičke faktore.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana