Novosti
U VSŽ 80 NOVIH POZITIVNIH, DVIJE OSOBE SU PREMINULE

Policija: Zaražen se vozio po Vinkovcima
Objavljeno 2. prosinca, 2020.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 80 novih pozitivnih osoba na COVID-19, a dvije osobe su preminule. Najviše, 22 je iz Vinkovaca, 14 iz Vukovara, 5 iz Borova, po 4 osobe iz Ilače i Nijemaca, a 8 osoba je s prebivalištem u našoj županiji, ali  s boravištem u drugoj. Od početka epidemije, ukupno je 4 919 oboljelih od kojih je 4 227 izliječeno, a ukupno je preminulo 77 osoba.

Trenutno je u županiji 73 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla  24 sata testirano je 333 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba 25 423, a u samoizolaciji je 1 664 osobe. Pozitivna su 42 zdravstvena djelatnika, a u samoizolaciji ih je 41. Oboljelo je 55  nastavnika i 61 učenika, a u samoizolaciji je 51 nastavnik i 1 093 učenika.

U današnjem redovitom priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske navodi se kako su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Širenje i prenošenje zarazne bolesti".
Naime, sumnja se da je osumnjičeni 25. studenog ove godine, u točno neutvrđenom vremenu napustio adresu svog boravka, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući jer je bio pozitivan na virus Covid-19.
Policijskim je radnjama utvrđeno da je 22-godišnjak na taj način doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti, najmanje jednu osobu, budući je upravljajući osobnim automobilom u prometu u Vinkovcima, u Lapovačkoj ulici, imao suvozačicu.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, navodi se u policijskom priopćenju.M.F.

Možda ste propustili...

STRANAČKE ČLANARINE KOD VELIKIH DETALJNO SU DEFINIRANE

Socijaldemokrati 36 eura, mostovci ukinuli članarinu