Mozaik
U POVODU DANA GRADA

Akvarel zapjevao "Moj Osijek"
Objavljeno 2. prosinca, 2020.

Povijest, sadašnjost i budućnost brojnih generacija, ljubav u nekoliko stihova, divljenje u nekoliko taktova, himna grada "Moj Osijek" Branka Mihaljevića živi i dalje, ali u nekom novom vremenu, nekoj novoj viziji, nekoj novoj izvedbi. Osječki vokalni sastav Akvarel ponosan je što će predstaviti i svoju inačicu ove tople uglazbljene monografije Osijeka i ljudi koji ga čine.


Zahvaljujući i gospođi Miri Mihaljević poklon je to Akvarela njihovom gradu i svemu što im je pružio. Poštivajući veličinu i značaj autora Mihaljevića koji je zadužio generacije naših sugrađana, iz poštovanja prema pjesmi koja i dalje budi emocije onih koji mu pripadaju te poštujući vrijeme u kojoj je nastala, Olja Dešić napravio je aranžman koji spaja patinu originala i moderno ruho Akvarelovog a cappella izričaja.

 

 


- Koliko god da je zabavno opjevati himnu grada na potpuno nekonvencionalni način, toliko je i odgovorno, jer samo kroz zvuk i sliku želiš ukazati na sve ono lijepo i bitno što Osijek jest, a mi ga često širom otvorenih očiju ne vidimo - kaže Nera Mamić, jedna od glavnih vokala u pjesmi, uz Teu Žagar i Marinu Soldo. Te slike, odnosno spot, snimio je i režirao Osječanin Igor Miličić iz Element media za kojeg je ovo bio poseban projekt, jer je svojoj ljubavi prema Osijeku prišao kroz još jednu ljubav - kameru.


To je već drugi singl koji Akvarel predstavlja u posljednjih mjesec i pol dana, i to u izdanju Croatia Recordsa. Kao i "Pelin i med“, i "Moj Osijek“ sniman je u požeškom studiju Hard Work, Rijeka je bila destinacija gdje ju je u Studiju Maraton miksao i producirao Olja Dešić, a za mastering je zaslužan Zoran Švigir iz studija Šišmiš, u Velikoj Gorici. T.K.

 

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI PROJEKT I NA HRVATSKOM RADIJU

Rođendan umjetnosti uz “Sailor” Mrleta i Ivanke

“DRIVERS LICENCE” OLIVIJE RODRIGO

U danu preslušana čak 17 milijuna puta

POPULARNI ALBUMI NA VINILU U PROSINCU

“Dernjava” u TOP 5 najprodavanijih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JEDAN OD NAJPOZNATIJIH KOMIČARA U FRANCUSKOJ

Umro francuski glumac Bacri

2

POPULARNI ALBUMI NA VINILU U PROSINCU

“Dernjava” u TOP 5
najprodavanijih

3

FESTIVAL JE NA PROLJEĆE

Pjesme 68. Zagrebačkog festivala dostupne na glazbenim servisima