Osijek
MJESNA SAMOUPRAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Neke su četvrti ažurne, a drugima između dvije objave prođu - mjeseci
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
Predsjednik GČ Jug 2 ističe da je prije pandemije bilo više objava, ali je sada manje događaja

Facebook su dobro iskoristile neke gradske četvrti i mjesni odbori. Neki od njih ažurno objavljuju događaje, odluke i prijedloge, neki su u zaostatku, a ima i onih koji se još drže dobre stare osobne komunikacije.


Najažurnija je Gradska četvrt Novi grad, gdje je posljednja objava o paljenju adventskih svijeća. Predsjednik te gradske četvrti Luka Došen kaže da je riječ o dobrom alatu komuniciranja.
- Građani mi ostave poruku u inboxu i nakon toga vidim koga ću pozvati na sastanak Vijeća ili ću nakon nekog prijedloga uputiti dopis Gradu – kaže Došen, dodajući da oni koji nemaju Facebook dođu osobno u prostorije, baš kao i u Gradskoj četvrti Jug 2, gdje je posljednji status vezan uz Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Predsjednik GČ Igor Pandžić ističe da je prije pandemije bilo više objava. Sad ih je manje, no to ne priječi da stranica GČ bude aktualna.

- Na stranici se isključivo baziramo na interes stanovnika Juga 2 – kaže Pandžić.
S novostima su upoznati i stanovnici MO Brijest preko FB profila predsjednice Ane Marije Putrić. Kaže kako su naučili da na njezinu profilu mogu pročitati sve vezano uz sjednice, razne pozive, programe...


Posjetite li stranicu GČ Retfala, ondje ćete vidjeti status o zaključenoj seniorskoj sezoni odbojke na pijesku, što datira iz kolovoza. Predsjednik Mate Jurčević priznaje da će se pobrinuti za ažuriranje, ali ističe kako stanovnici Retfale više vole osobne kontakte. U šali kaže kako je tajnik Jozo Bertanjoli retfalački Facebook, koji ondje radi više od 20 godina.


Vjerojatno će o tome razmišljati i u GČ Gornji grad, čija je posljednja objava bila vezana uz ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca. U Industrijskoj četvrti objave datiraju od sredine listopada, kao i na stranici MO Cvjetno, a na stranici MO Višnjevac posljednja objava vezana je uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

Marija Mihelić

NEMAJU SVI INTERNETSKU STRANICU
Tražilica na Facebooku neće vam donijeti željene rezultate pokušate li pronaći informacije za GČ Donji grad, GČ Tvrđa, MO Sarvaš ili MO Josipovac. “Točno je, nemamo mrežnu stranicu, no naš tajnik Marko Perković vrlo je ažuran o tom pitanju i na svom profilu objavljuje sve novosti važne za naše stanovnike. Uz to, mnogi od mještana rado dođu u prostorije Mjesnog odbora i ondje na licu mjesta kažu svoje prijedloge ili postave upite, a katkad ih ostave i u pisanome obliku”, kaže predsjednik MO Josipovac Jakov Mihaljević.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana