Osijek
HUMANITARCI NE ODUSTAJU

Crveni križ: Sedam akcija u prosincu
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
Nakon uspješnih akcija darovanja krvi u nekoliko gradskih četvrti, u ponedjeljak je dobrovoljno davanje krvi organizirano i u Gradskoj četvrti Retfala. Prema riječima ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denisa Ćosića, za tri sata, koliko je ta akcija trajala, prikupljeno je ukupno 15 doza krvi, što je nešto manje nego u ostalim akcijama.

- Razlog tome je blizina Portanove, pa su neki već ondje dali krv. Ono što nas je ugodno iznenadilo u Gradskoj četvrti Retfala broj je žena, koji je ovaj put premašio broj muškaraca. S ovih 15 doza uspjeli smo zaokružiti naše akcije po gradskim četvrtima i u okolnim općinama, poput Čepina, Antunovca i Ernestinova, a što nipošto ne znači da smo gotovi. Štoviše, u prosincu nas očekuje čak sedam akcija dobrovoljnog davanja krvi – kaže Ćosić.

Ravnatelj Ćosić najavljuje akcije svake subote u TC-u Portanova, počevši od 5. prosinca. Tu je i novogodišnja akcija, koja će se organizirati 31. prosinca, a Ćosić kaže da će se u ovome mjesecu održati i tri akcije aktiva, i to Saponije, HŽ-a i MUP-a.

O terminima tih akcija građani će biti naknadno obaviješteni. Ma.M.
Najčitanije iz rubrike