Zdravlje
JEDNOSTAVAN PUT DO BOLJEG DISANJA

Koje su prednosti inhalatora za djecu?
Objavljeno 1. prosinca, 2020.

Inhalatori su uređaji koji osobama s respiratornim problemima pomažu normalno disati. Ovi uređaji pretvaraju tekući lijek u paru koju korisnik udiše s posebnom maskom na ustima.


Inhalatori za djecu su naročito korisni za djecu koja se bore s astmom. Omogućuje im udisati lijek u obliku pare. Osim za ublažavanje astme inhalatore koriste i oni pojedinci koji pate od bronhitisa, sezonskih alergija, kronične opstruktivne bolesti pluća i drugih respiratornih problema.
Nekadašnji inhalatori su bili teški i vrlo glasni. Srećom, danas su puno praktičniji i jednostavniji za korištenje. U nastavku se nalaze prednosti inhalatora, osobito u situacijama kada ih koriste djeca.

Praktičnost

Ovi uređaji više nisu veliki i teški kao što su nekada bili. Današnji inhalatori su manji (neki mogu stati u torbu), lakši i praktičniji tako da ih možete nositi sa sobom ako idete nakratko van ili na neko duže putovanje. Ovo je osobito korisno ako imate dijete koje često mora posezati za ovakvim pomagalom. Jednostavni su za korištenje, tihi te mnogi danas imaju bateriju koja se može napuniti putem USB utora. To itekako olakšava korisnicima inhaliranje ako su često na dugim putovanjima.

Brzo rade

Pokazalo se da konzumiranje lijeka pomoću inhalatora omogućuje početak njegova djelovanja već nakon pet minuta. Kada bi se lijek uzimao oralno, njegovo djelovanje bi započelo tek nakon 30 minuta. Lijekovi koji se uzimaju oralno moraju se probaviti prije nego uđu u krvotok. Lijekovi koji se inhaliraju ne moraju prolaziti probavni sustav, nego odlaze direktno na mjesto upale i tako brže ublažavaju poteškoće.
Prilagođeni su za svakog

Inhalatore mogu koristiti ljudi svih dobi. Postoje različite veličine maski za usta pomoću kojih se udiše para ili lijek u obliku pare. Ovo je osobito korisno za djecu koja imaju mala i nepotpuno razvijena lica potrebna im je manja maska za usta. Isto tako, djeca često nisu oduševljena što moraju mirno sjediti i duboko disati. Srećom, postoji mnogo inhalatora koji su namijenjeni baš za djecu jer su veselog dizajna koji će im privući pozornost dovoljno dugo da neko vrijeme mogu udisati lijek.
Jednostavni su za korištenje

Inhalatori su jednostavni za korištenje jer ne postoji nikakva posebna tehnika disanja. Sve što dijete treba učiniti je sjesti ispred inhalatora (roditelj stavlja točnu količinu lijeka u inhalator), staviti masku na usta i duboko disati. Ovakva jednostavnost olakšava korištenje inhalatora, osobito maloj djeci. Osim toga, danas se rade sve jednostavniji inhalatori što znači da ih se može ponijeti i na put. PR
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike