Sport
OSIJEK NIJE BIO PREVIŠE RASPOLOŽEN, ALI NIJE IZGUBIO

Nismo zaslužili više od boda
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Bočkajev trenutak genijalnosti spriječio je prvi prvenstveni poraz bijelo-plavih u Bjeličinoj eri

Nogometaši Osijeka uspješno su okončali zahtjevan tjedan, u kojem su igrali tri utakmice, od kojih dva derbija i dva gostovanja. Uzeli su sedam od mogućih devet bodova i smjestili se na sam vrh prvenstvene ljestvice.


Istina, taj je plasman plod toga što Dinamo ovog vikenda nije bio u akciji, ali, opet, lijepo je vidjeti bijelo-plave kao predvodnike kolone hrvatskih prvoligaša. Nakon što su kod kuće svladali Dinamo i tijekom tjedna uzeli sva tri boda u Puli, Osječani su se na Rujevici morali zadovoljiti remijem. Osjetio se umor, koji nije bio samo plod zgusnutog rasporeda nego i posljedica borbe protiv koronavirusa, jer je dobar dio osječke momčadi bio izvan stroja u posljednja dva tjedna zbog zaraze.

Slab prvi dio

Iako u Rijeci nije bio na svojoj uobičajnoj razini, Osijek je uspio nastaviti svoj niz uspješnih rezultata pa je sada već okruglih deset utakmica bez poraza. Rijeka je opasno prijetila, iako je imala posljednjih pola sata igrača manje, uspjela je i povesti, prije svega jer inače stabilan zadnji red bijelo-plavih ovaj put nije bio najsigurniji, ali uspjeli su se bijelo-plavi izvući iz ponora poraza i na kraju je taj remi za njih prihvatljiv.


- Loše smo ušli u utakmicu, nismo se dobro nosili s njihovih 3-5-2, oni su dosta lagano iznosili loptu. Kasnili smo u duele, to je bio razlog zašto sam u poluvremenu promijenio sustav, da možemo više preko bokova stvarati pritisak. Činjenica je da su oni poveli iz naše pogreške, no zadovoljan sam kako smo potom reagirali. Mijenjali smo formaciju prvo u 3-5-2, potom u 4-2-3-1, na kraju i u 4-4-2. Sve su to igrači dobro prihvatili i primijenili na terenu, tako da smo na kraju, rekao bih, zasluženo došli do boda, jer više od njega, treba priznati, po igri nismo ni zaslužili - objektivno je sagledao zbivanja na Rujevici Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka, pa dodao:


- Moraš odigrati kompletniju utakmicu za pobjedu u Rijeci. Na Rujevici je teško igrati, teren je vrlo brz, treba mu se prilagoditi. Gledajući sve to skupa, moramo biti zadovoljni i ovim rezultatom. Mogli smo u nekim situacijama donositi bolje odluke na terenu, mogli smo u još nekoliko navrata ozbiljnije ugroziti njihova vrata.
Pero voli Rujevicu

Taj je susret još jednom pokazao koliko je važna širina igračkog kadra, jer spas je stigao s klupe u liku Petra Bočkaja. Zabio je krasan pogodak, ovaj put iz igre i to je odlična vijest uoči završnice polusezone, jer Pero se mučio s ozljedom, pa s koronom.


- On to ima, zna pronaći svojom "ljevicom" onaj dalji kut i moram mu čestitati na tomu. Imao je na svojoj strani u više navrata situacije za upotrebljiv centaršut dok smo bili s igračem više, kada je kombinirao sa Silvom, a njegovi su ubačaji jako opasni. Nismo to baš na pravi način iskoristili. No "pokriva" ga uistinu lijep gol - rekao je Bjelica.


Inače, Peri očito leži Rujevica, jer je tamo često srijelac u posljednje vrijeme. Bio mu je to treći prvenstveni pogodak na riječkom stadionu, a tomu treba dodati dva koja je zabio proljetos u polufinalu Kupa.


Uglavnom, iza Osijeka je vrlo dobar tjedan, u kojem je prebrodio ozbiljna iskušenja i iz njega izišao neokrnzut. Sada će Bjelica i momčad napokon dobiti tjedan dana treninga na kojima će igrački kadar biti gotovo kompletan i zato se navijači Osijeka mogu nadati novim dobrim vijestima u finišu jesenskog dijela sezone.


- Dobili smo Dinamo, što nikada nije lako, uvjerljivo slavili u Puli i zaključili taj miniciklus ovim remijem na Rujevici. Mislim kako možemo biti zadovoljni, a momčad zaslužuje čestitke - zaključio je trener bijelo-plavih.
Ako se u obzir uzmu svi rezultati otkako je preuzeo kormilo u Gradskom vrtu, onda svi možemo biti i više nego zadovoljni, jer je brzo uspio podignuti igrače iz letargije u koju su upali na početku sezone i stvoriti nepobjedivu momčad.


Dalibor Keler
promjene
BJELICA JE MIJENJAO I TRAŽIO DOBITNU KOMBINACIJU
Petar Bočkaj

strijelac za Osijekov remi

Rujevica mi očito leži. Drago mi je što svojim golovima pridonosim našim dobrim rezultatima. Bod u gostima kod Rijeke je dobar, bez obzira na to što smo se nadali pobjedi. Ipak, serija u kojoj smo neporaženi i dalje traje. Idemo dalje, davati sve od sebe da bismo bili rezultatski što uspješniji.
U posljednja tri susreta ove jeseni Osijek će biti domaćin Varaždinu i Šibeniku, a čeka ga i gostujuće iskušenje protiv Gorice
BOČKAJEVIH 5
Stadion na Rujevici baš odgovara Petru Bočkaju jer je tamo gotovo redovito strijelac kada igra za bijelo-plave. Učinio je to pet puta, a ovaj pogodak prvi mu je iz igre u prvenstvenim utakmicama. Prethodna dva zabio je iz slobodnih udaraca, a tomu treba dodati dvije egzekucije proljetos u polufinalu Kupa
BJELIČINIH 10
Seriju pozitivnih rezultata nogometaši Osijeka sad su zaokružili na deset. Otkako je Nenad Bjelica sjeo na klupu bijelo-plavih, rezultati su doista impresivni. Osam pobjeda i dva remija, uz razliku pogodaka 19:5, a neće biti iznenađenje ako ta serija potraje do kraja jesenskog dijela sezone
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike