Regija
FORMIRALI DVIJE SKUPINE DJECE

U Ladimirevcima od danas radi vrtić
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
LADIMIREVCI

U najvećem valpovačkom prigradskom naselju Ladimirevcima danas počinje raditi Područni odjel Ladimirevci pri Dječjem vrtiću Maza Valpovo.

- Prvi ladimirevački vrtić dobio je sve potrebne dozvole, a ujedno i brojne pohvale inspektora i savjetnika glede materijalnih uvjeta, uvjeta sigurnosti djece, opremljenosti didaktičkim poticajima i drugim važnim sastavnicama odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi. Uređen je po najsuvremenijim kriterijima struke, sastoji se od dvije prostrane prostorije za boravak djece, dodatnih prostorija te prostranog dječjeg igrališta s gumiranom i travnatom podlogom - izvijestili su iz Dječjeg vrtića Maza.

U najnovijem vrtiću u Valpovštini su na osnovi prijave roditelja već formirane dvije skupine djece starije od tri godine: mlađa mješovita skupina s 2016. i 2017. godištem te starija mješovita skupina s 2016., 2015. i 2014. godištem. Svoj djeci starijoj od tri godine koja se zbog popunjenih kapaciteta nisu uspjela upisati u matični vrtić u Valpovu ponuđen je upis u PO Ladimirevci, čime su sva prijavljena djeca primljena u vrtić. Roditelji novoupisane djece obaviješteni su o početku rada i dobili su sve potrebne informacije vezane uz polazak njihove djece u novi vrtić, a bili su organizirani i individualni inicijalni razgovori prema epidemiološkim mjerama i preporukama kako bi se djeca i roditelji upoznali s odgojiteljicama i prostorom u kojemu će djeca boraviti te kako bi sama prilagodba djece na vrtić bila što lakša.

- Vjerujemo da će novi vrtić donijeti djeci pregršt predivnih iskustava i sretnih trenutaka, a roditeljima mogućnost sigurnog zbrinjavanja te odgoja i obrazovanja njihove djece - poručuju iz matičnog vrtića podsjećajući kako će vrtić raditi svakog radnog dana od 7 do 16 sati. Prehrana će biti jednaka kao u Valpovu, a o djeci se brinu dvije odgojiteljice i spremačica.

Vrtić u mjestu Ladimirevčani su dobili zahvaljujući projektu kojim je postojeća zgrada stare škole u središtu sela prenamijenjena i rekonstruirana kako bi se stvorili propisani preduvjeti za boravak djece u njoj, a u sklopu vrtića nalazi se i izolacijska prostorija u kojoj će moći boraviti vrtićarci ako imaju virozu ili prehladu. L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike