Regija
USELILI SE BRAVARIJA KOVAČEVIĆ, OBRT EISAO I SREDNJA ŠKOLA

PI Osvit dobio je još tri stanara
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Poduzetnički inkubator Osvit Donji Miholjac dobio je tri nova stanara nakon što je s njima upravitelj Poduzetničkog inkubatora Valent Poslon potpisao ugovore o subvencioniranom zakupu poslovnog prostora. Novi su stanari Poduzetničkog inkubatora, smještenog u Industrijskoj zoni Janjevci, Bravarija Kovačević, Obrt EISAO i Srednja škola Donji Miholjac.

Bravarija Kovačević bavi se preradom i obradom metala, izradom raznih ograda, stubišta i garaža, a Obrt EISAO uslugama poslovnog savjetovanja. Srednja škola Donji Miholjac preselila je kompletan strukovni program zbog gradnje nove školske zgrade.

Bravarija Kovačević i Obrt EISAO potpisali su ugovor o zakupu poslovnog prostora na pet godina, a srednja škola na tri godine. Obrt EISAO uselio se u prostor objekta Tehnološkog parka u Industrijskoj zoni Janjevci, a Bravarija Kovačević i srednja škola u prostor zgrade bivšeg Borova d.d. u Vukovarskoj ulici.

Novi su se stanari javili na javni poziv i od Poduzetničkog inkubatora dobili su na korištenje poslovni prostor, infrastrukturu i logističku podršku. U cijenu zakupa uključen je zakup prostora te pravo na korištenje infrastrukturnih usluga kao što su sobe za sastanake i videokonferencijska dvorana bez naknade, sukladno sa slobodnim terminima.

- Novi stanari prvih šest mjeseci besplatno se koriste poslovnim prostorom, a drugih šest mjeseci plaćaju 20 posto ukupne cijene najma prostora. Tijekom četiri godine ostvaruju subvencioniranje najma prostora, a tek u petoj godini plaćaju 100 posto cijene najma. Dobivaju besplatan internet i mogućnost besplatnog korištenja prostora za organiziranje sastanaka ili prezentacija. Coworking prostor svima je na raspolaganju 24 sata jer imamo stanara koji rade s državama Azije - objasnio je upravitelj Poduzetničkog inkubatora Osvit Valent Poslon.

U Poduzetničkom inkubatoru trenutačno je 13 stanara. Valent Poslon ističe da sama prijava za korištenje poslovno-proizvodnim prostorima u Poduzetničkom inkubatoru Osvit nije komplicirana. Zainteresirani poduzetnici trebaju poslati pismo namjere na javni poziv, koji je otvoren trajno. Problema s popunjavanjem prostora u Poduzetničkom inkubatoru nema i trenutačno su još samo dva poslovna prostora slobodna.
S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike