Osijek
UMIROVLJENICI

Jako im teško pada samoća
Objavljeno 30. studenog, 2020.
Matica umirovljenika Grada Osijeka nedavno je dobila velika sredstva za provedbu projekta "Aktivna mirovina" - 1.9 milijuna kuna. No to nije jedini projekt i novac koji će MUH Osijek imati na raspolaganju za opremu za provođenje svojih aktivnosti.

Marija Sužnjević, predsjednica MUH-a Osijek i MUH-a Osječko-baranjske županije, kaže da je na nacionalnoj razini Matica umirovljenika Hrvatske u Zagrebu dobila sredstva za financiranje još jednog projekta pod nazivom "Senior 2030 - Tematske mreže za politiku aktivnog starenja u Hrvatskoj". Riječ je o 3,6 milijuna kuna od kojih će dio biti na korist MUH-a Županije.

- Uvršeni smo u projekt i čekamo da krene. Za onaj prvi projekt koji je namijenjen samo za MUH Osijek rečeno nam je da bi trebala biti uplaćena prva tranša sredstava. Veliki su planovi, nadam se da nam ova situacija s koronavirusom neće još dugo otežavati provedbe svega što smo zacrtali. Umirovljenicima mnogo znače zajednička druženja, putovanja, radionice, edukacije... - kaže Sužnjević.

- Sve smo aktivnosti prilagodili novonastaloj situaciji i propisanim mjerama Stožera civilne zaštite kako bismo si zaštitili zdravlje. Želja nam je da i u ovim teškim vremenima budemo aktivni, dostupni našim članovima. Znamo da je osobama starije životne dobi potrebno druženje, da njima posebno teško pada samoća, i zato nastojimo što više biti aktivni - zaključuje Sužnjević. D.P.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike