Osijek
NEMA VIŠE BLATA I PRAŠINE

Dobili asfaltnu cestu
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Nema više blata i prašine uz laslovački kolodvor, otišli su u zaborav jer je Općina Ernestinovo, uz brojne ceste koje su zanovljene proteklih godina, i tu napravila potpuno novu asfaltnu cestu. Oduvijek su, prisjeća se općinska načelnica Marijana Junušić, stanovnici ulice uz laslovački kolodvor vozili i hodali po zemlji i blatu, po svim vremenskim uvjetima, po kiši, po snijegu.

- Izgradnjom ceste uklonili smo blato iz njihove ulice i omogućili im dostojan pristup kućama i odvijanje svakodnevnih nužnih kretanja, kako njima tako i svim ostalim stanovnicima koji će koristiti navedenu cestu. Izgradnjom osnovne komunalne infrastrukture, koja uključuje ceste, pješačke staze, vodoopskrbu i odvodnju, svim našim stanovnicima želimo osigurati iste, kvalitetne životne uvjete, iste kao što imaju stanovnici urbanih sredina. Ni u čemu ne zaostajemo, sve se modernizira gdje god se ukaže potreba naših mještana za time – kaže Marijana Junušić.

Što se tiče ove posljednje investicije u Laslovu, gdje su temeljito rekonstruirane i druge prometnice, riječ je o projektu koji je uspješno proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Općine Ernestinovo.

- Za ovu je investiciju u cestovnu infrastrukturu uloženo ukupno 440.000 kuna. Od ukupnog iznosa Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je izdvojilo 200.000 kuna - navodi Junušić. D.P.
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike