Kultura
SOLISTIČKI RECITAL SABRINE ZELIĆ

Skladbe Aleksandra Skrjabina
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Muzička akademija u Zagrebu organizira solistički recital klaviristice Sabrine Zelić u utorak, 1. prosinca u 19.30 u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa! Na koncertu u sklopu ciklusa Vivant professores Zelić će izvesti djela ruskog skladatelja Aleksandra Skrjabina - Preludije op. 11, Poeme op. 32, br. 1 i br. 2 te Sonatu op. 68, br. 9.


Sabrina Zelić diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi pijanistice Pavice Gvozdić, a tijekom školovanja održala je brojne solističke i komorne koncerte te sudjelovala na mnogim natjecanjima. Muzikalnost, temperament i visok stupanj tehničke spremnosti donijele su joj državnu stipendiju za studij na prestižnom Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, gdje je pohađala specijalizaciju specijalizaciju, a na istoj je ustanovi završila postdiplomski studij u klasi velikoga ruskog pijanista Nikolaja Petrova koji je opisao kao kvalitetnog muzičara s dobrim osjećajem za formu i zvuk.


Od prvoga solističkog recitala održanoga s 13 godina pa sve do danas, neprekidno je prisutna na pijanističkoj sceni te je održala brojne recitale kao solistica i kao članica klavirskoga dua Sabrina Zelić - Rustem Kudoyarov. Gostovala je na brojnim festivalima te je snimala za potrebe brojnih radio-televizija, a za niz uspješnih nastupa u jubilarnoj Chopinovoj godini te za svoje zalaganje i doprinos radu društva Fryderyk Chopin Ministarstvo kulture Republike Poljske odlikovalo ju je ordenom Zasluga za poljsku kulturu 2010.

Sabrina Zelić pozorno radi na predstavljanju ruske pijanističke škole te se s posebnom posvećenošću bavi i pedagoškim radom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, spajajući tradiciju zagrebačke i ruske pijanističke škole - ističe se u najavi. N.Vek.
Možda ste propustili...

HPD “LIPA” POMAŽE OBNOVI ZGRADE GLAZBENE ŠKOLE U SISKU

U nekoliko sekundi ostali su bez svoje kuće glazbe

PREDSTAVA INDIVIDUE(T) U KOREOGRAFIJI I IZVEDBI LARE FRGAČIĆ I ENDIJA SCHRÖTTERA

Plesni eksperiment kao neizbježna ovisnost o drugom

MIRKO ILIĆ STRIPOM SE BAVIO KRATKO I DOJMLJIVO

Ja sam se stripom igrao, no mnogima je danas to posao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana