Novosti
PLENKOVIĆ U SAMOIZOLACIJI

Ništa se ne otkazuje, premijer nastavlja rad
Objavljeno 29. studenog, 2020.
Predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Zvonimir Frka-Petešić, rekao je u nedjelju da je premijer Andrej Plenković izoliran od supruge, kojoj je potvrđen koronavirus, i djece, u samoizolaciji je u potkrovlju stana, nema nikakve simptome i nastavlja raditi.

Premijer Andrej Plenković od subote je u samoizolaciji, nakon što je njegova supruga dobila pozitivan nalaz na koronavirus. Odmah se testirao i premijer, a njegov nalaz je negativan.

"Vlada najnormalnije funkcionira, jutros smo imali dva sastanka videovezom", izjavio je u nedjelju popodne novinarima Frka-Petešić. Naglasio je da će i u ponedjeljak na sjednici Vlade premijer biti nazočan online i da će definirati tehničke podatke. Na pitanje hoće li neke aktivnosti morati biti otkazane Frka-Petešić je odgovorio da, koliko je njemu poznato, neće ništa biti otkazano te da će se svi sastanci održati videovezom. Upitan odgovorio je da će se premijer ponovno testirati, kada epidemiolozi odluče da je to potrebno.

Premijer je, podsjetimo, u petak navečer, u povodu uvođenja novih epidemioloških mjera, u obraćanju javnosti naglasio kako je zbog globalne pandemije i Hrvatska morala prilagođavati svoje društvene aktivnosti, gospodarstvo i upravljanje da bi zaštitila građane. Rekao je kako je "novim mjerama cilj zaštititi zdravlje, spasiti živote ljudi i smanjiti opterećenje u zdravstvenom sustavu". "Da bismo u tome uspjeli, moramo učiniti sve da zaštitimo najugroženije među nama i zato moramo ponovno osvijestiti opasnost koja prijeti od ovog virusa", rekao je Plenković. Istaknuo je i kako je danas čin domoljublja ponajprije osobna odgovornost svakog od nas i pridržavanje svih mjera. H/D.Pav.