Sport
CIBALIA RAZMONTIRALA "DRAGOVOLJCE"

Tomić: Imam karakternu momčad, pokazala je kako vrijedi mnogo više
Objavljeno 29. studenog, 2020.
balia - Hrvatski dragovoljac 6:0! Rezultat djeluje pomalo nestvarno. Posebno kada se zna da je uopće bilo upitno hoće li se utakmica u Vinkovcima u subotu igrati. Nogometaši Cibalije saznali su dan ranije na zajedničkom ručku koji su organizirali u povodu završetka sezone, kako će pokraj Bosuta ipak ugostiti "dragovoljce". Srećom, i dalje se igra na drugoligaškim terenima, a vjerujemo da će ova polusezona, unatoč velikim problemima biti okončana.


Trener Cibalije Petar Tomić priznao je kako je pomalo sa skepsom dočekivao Hrvatski dragovoljac. Ne samo zbog činjenice što je bilo pitanje hoće li se igrati.

- Dočekali smo jedan od vodećih sastava lige u situaciji kada smo nanizali nekoliko loših rezultata. To je bio razlog moje nekakve zabrinutosti, ne toliko što smo dan ranije doznali da će se ipak igrati. Mi smo bili u situaciji da nismo morali putovati, ovi dečki iz Croatije Zmijavci su valjda pred autobusom nekoliko sati cupkali i čekali vijesti hoće li se igrati, a i u Hrvatskom dragovoljcu nisu znali hoće li putovati ili neće. No nakon 15. minute sva zabrinutost je nestala. Sve ostalo bila je jednosmjerna ulica.


Hvali napadački učinak svoje momčadi. Jazvića, Barabana, dvostrukog strijelca Šarića, sve boljeg Perića-Komšića.

- U Jazviću smo dobili okomitost kao i u Barabanu, koji nam daje i iskustvo. Kod Šarića smo vidjeli da na poziciji polušpice može svojom agresijom dati najviše što je bio slučaj u ovoj utakmici. Od Perića-Komšića tek očekujem najbolja izdanja kada prođe pripreme, jer dugo je s Istrom trenirao samo "iza gola".


Utakmica s Hrvatskim dragovoljcem samo je dokazala kako Cibalia vrijedi više negoli trenutačna pozicija pokazuje?


- Slažem se. Imali smo nekoliko utakmica koje smo izgubili, ali bi realnije bilo neriješeno. Neću se vraćati na ono kako smo izgubili pobjedu u u Zmijavcima i kako smo izgubili od Dubrave. Protiv Hrvatskog dragovoljca valjda se sve konačno poklopilo.

Kakvi su danas uvjeti za rad u Cibaliji?


- Borimo se i jedni druge podupiremo. Znamo dobro kako im plaće nisu neke velike i kako svi prolazimo fazu stabilizacije kluba. Ali imam na raspolaganju doista karakterne dečke s kojima je milina raditi.


Slijedi susret s drugom momčadi Osijeka. Još jednom iz vrha.
- Iskreno, kako smo izgledali protiv momčadi iz vrha tablice kao što su Dinamo II, Hajduk II pa sada i Hrvatski dragovoljac uopće se ne bojim i te utakmice. Takve nas utakmice samo dodatno motiviraju. Ja iskreno više želim da budemo pravi i u onim utakmicama koje slijede - zaključio je Tomić. K.Lacković
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
CIBALIA  6 (2)

HR. DRAGOVOLJAC  0

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Bez gledatelja. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Strijelci: 1:0 Šarić (20.), 2:0 Baraban (41.), 3:0 Šarić (49.), 4:0 Jazvić (69.), 5:0 Oršolić (71.) 6:0 Ereiz (90.+2 autogol). Žuti kartoni: Oršolić (Cibalia), Horvat (Hrvatski dragovoljac)

CIBALIA: Slukić, Išasegi, Oršolić, Ciprić, Jazvić (od 75. Galić), Jajalo (od 65. Diyoke), Perić-Komšić (od 84.Stanić), Šarić, Karabatić (od 84. Križanović), Baltić i Baraban (od 75. Nikolić).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Vuco, Ernst (od 46. Zoungrana), Glibo, Rubić, Stjepanović (od 62. Ilić), Amoateng (od 46. Viduka), Oreč (od 70. Ereiz), Pasariček, Caliz (od 62. Horvat) i Tipurić.
Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike