Regija
ŽUPANIJSKA SPORTSKA ZAJEDNICA I HHO

Osigurali sportske setove za pet vrtića
Objavljeno 29. studenog, 2020.
U povodu sudjelovanja dječjih vrtića u obilježavanju svih važnijih sportskih manifestacija na našem području, Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, uz suradnju Hrvatskog olimpijskog odbora i potporu Županije, donacijom sportskih rekvizita i motoričkih setova zahvalila je na dobroj suradnji i promicanju olimpizma i olimpijskih vrijednosti "najmlađih sportaša". Rekviziti i edukativne igre bit će donirani dječjim vrtićima Palčić Orahovica, Potočnica Pitomača, Zeko i Suncokret iz Slatine te Cvrčku iz Virovitice. I virovitičko-podravski župan Igor Andrović pohvalio je ovu akciju Sportske zajednice VPŽ-a i HOO-a.

– Sport je radost i veselje, on je emocija koja gradi čovjeka. Sport je put kojim se njeguje zdrav život, a ovi rekviziti pomoći će djeci da od malih nogu zavole kretanje i sportske aktivnosti – kazao je župan Andrović.

Vrtići su sami izabrali opremu koja im je potrebna, a od rekvizita tu su: čunjevi, prepone, štapovi, obruči, lopte, vortexi te druge edukativne igre poput slagalica i motoričkih setova.

Ovo je samo jedna u nizu akcija kojima se promiče sport pa je tako prošle godine 26 školskih sportskih društava dobilo 390 kompleta dresova i mnoštvo sportske opreme. PR
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike