Svijet
BEOGRAD I PRIŠTINA MEĐUSOBNO ODBIJAJU ZAHTJEVE ZA POSJETE

MVP: Vučićev zahtjev je provokacija
Objavljeno 27. studenog, 2020.
Vođa Pokreta Samoopredjeljenje, Albin Kurti, drži kako je zahtjev srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da posjeti Kosovo provokacija.
- Očito je da dolazak srpskih dužnosnika na Kosovo u sadašnjem kontekstu, kada kod njih nema suočavanja s prošlošću i istovremeno se nastavljaju njihove težnje i pretenzije prema našoj državi, ne može naići na dobrodošlicu. No Kosovu i Srbiji potreban je novi dijalog, s načelima i dobro pripremljen, tako da se napusti sadašnji pristup transakcija i različitih razmjena, a istovremeno dobije transformativni karakter samom demokratizacijom i europeizacijom dijaloga - rekao je bivši kosovski premijer Kurti. Ministarstvo vanjskih poslova Kosova priopćilo je kako neće odobriti Vučiću i njegovim suradnicima posjet Kosovu, jer dolazi upravo u vrijeme kada je na teritoriju Srbije pronađena još jedna masovna grobnica s tijelim državljana Kosova. M.F.
"Diplomatski rat" preko grobnica
Prošlog četvrtka kosovska ministrica vanjskih poslova Meliza Haradinaj Stublla Beogradu je dostavila zahtjev za posjet Raški kako bi nazočila iskapanju grobnice u kojoj su tijela ubijenih Albanaca. Istog dana kosovskom MSP-u stigao je sličan zahtjev Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina, sadašnjeg i bivšeg šefa Ureda za Kosovo, Petra Petkovića i Marka Đurića, za posjet Kosovu kako bi nazočili iskapanju grobnice kod Đakovice.
Možda ste propustili...

KONGRES IZGLASAO 61 MILIJARDU DOLARA ZA UKRAJINU

Rusija će pojačati napade dok ne stigne pomoć SAD-a

JEZIČAC NA VAGI I U SLJEDEĆEM SAZIVU EUROPSKOG PARLAMENTA

Liberali ne žele s ECR-om

Najčitanije iz rubrike