Regija
REKONSTRUKCIJA SREDNJE STRUKOVNE ŠKOLE

Učenjem u suvremenim praktikumima do znanja koja očekuju poslodavci
Objavljeno 28. studenog, 2020.
VINKOVCI - Srednja strukovna škola Vinkovci uskoro počinje infrastrukturne radove na adaptaciji prostora i praktikuma, a učenici će dobiti nove prostorije za kuharstvo, slastičarstvo i posluživanje, ali i novu, modernu opremu i inovativnu tehnologiju kako bi se podignula kvaliteta rada.

- Ideja koja je nastala prije dvije godine sada je došla do jedne zavidne razine, i nadamo se da će rezultati radova biti brzo vidljivi. Sva zanimanja koja su u našoj školi vezana uz sektor turizma i ugostiteljstva, a radi se o gotovo 370 učenika, dobit će mnogo bolje uvjete rada koji do sada nisu bili baš dobri. Sve bi bilo gotovo krajem 2023. godine, a osim infrastrukturnih radova, učenike i djelatnike očekuje i modernizacija kurikuluma te velik broj edukacija za učenike i profesore - rekao je Domagoj Bujadinović, ravnatelj Srednje strukovne škole.

Prema riječima Andreja Kristeka, ravnatelja Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, dugi niz godina njihova škola surađuje s vinkovačkom Srednjom strukovnom školom.

- Dobro sam upoznat s problematikom strukovnog obrazovanja, i u našim razgovorima došli smo do toga da bi trebalo nešto učiniti na podizanju razine znanja. Gospodarstvenici od nas traže mnogo više nego što je to sada u našoj ponudi. Mi moramo to promijeniti, pa će se izraditi novi kurikulumi kako bi se podignula razina znanja kod učenika, a u konačnici moći će odgovoriti svim potrebama naših gospodarstvenika - kazao je Kristek. M.K.
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike