Crna kronika
KLJUČEVI VOZILA BILI U PRETINCU

Odvezao se tuđim autom pa ubrzo i sletio s ceste
Objavljeno 28. studenog, 2020.
Dvadesetogodišnji mladić s područja Kaptola osumnjičen je da je 26. studenoga ušao u otključani automobil vršnjaka, na Trgu Vilima Korajca, u Kaptolu, uzeo ključeve iz pretinca i odvezao se. Potom je Volkswagenom sletio u kanal u Ivandolu, izišao iz njega i otišao. Policajci su 20-godišnjaka osumnjičili za kazneno djelo "neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari".


U Slavoniji i Baranji vlasnici često ostaju bez automobila, ili bez stvari u njima, samo zato što su ih ostavili otključane i s ključevima u vozilima. Prije više godina 13-godišnji dječak tako se vozao s dva automobila na koja je naišao, dok su u ožujku 2018. belomanastirski policajci kazneno prijavili 47-godišnjaka zbog krađe automobila koji je na kraju u istom automobilu zaspao!? Policija zbog niza sličnih krađa apelira na vlasnike automobila da poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere te upozorava i podsjeća na obvezu zaključavanja automobila. Da ne biste postali žrtvom kaznenog djela ne ostavljajte osobne dokumente (vozačku dozvolu, prometnu dozvolu i drugo u unutrašnjosti automobila, kao ni novac ili druge vrijednosti).

U protekle dvije godine u Hrvatskoj je prijavljeno 1406 krađa raznih vrsta motornih vozila te još 393 neovlaštene uporabe motornih vozila. Tijekom prošle godine zabilježeno je više kako neovlaštenih uporaba tako i krađa vozila. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike