Ekonomija
NEVKOŠ IMA PET KONCESIJA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Temelj poslovanja im je skrb za očuvanje okoliša
Objavljeno 28. studenog, 2020.

Među najvećim poslodavcima na području Vukovarske-srijemske županije zasigurno je tvrtka Nevkoš d.o.o. U ovom trenutku zapošljavaju 75 djelatnika raznih profila i razine školovanja, ovisno o radnom mjestu.

- Primarna djelatnost naše tvrtke je skupljanje neopasnog otpada. Bavimo se i odvojenim skupljanjem korisnog otpada u spremnicima na javno-prometnim površinama i u reciklažnim dvorištima, skupljanjem i odvozom komunalnog otpada iz kućanstava i drugih korisnika usluga, održavanjem čistoće javno-prometnih površina, kao što su kolnici, pločnici, trgovi, pothodnici, javne stube i prolazi, provođenjem čišćenja snijega s nogostupa i ostalim djelatnostima vezanim uz našu branšu - kaže Darko Kovačević, voditelj pravne službe u Nevkošu.

A da su u skupini profitabilnih i ‘‘društvu korisnih tvrtki‘‘ svjedoči činjenica kako u ovom trenutku imaju pet koncesija za skupljanje i prijevoz komunalnog otpada, i to za Grad Vinkovce, općine Nuštar, Tordince i Jarminu te naselje Ivankovo. Drugim riječima, obuhvaćaju područje od približno 50.000 stanovnika.

- Politika upravljanja kvalitetom i okolišem temelj je našeg poslovnog upravljanja, usmjerenog na pružanje vrhunske komunalne usluge i, prije svega, oslanjanjem na vlastite tehničko-tehnološke i ljudske potencijale - priča Kovačević, dodajući kako sve rade na principima održivog razvoja i stalnog praćenja svjetskih trendova kvalitete u njihovu području rada. Ističe kako su uveli sustav upravljanja kvalitetom i okolišem, sukladno zahtjevima normi ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, čime žele neprekidno poboljšavati kvalitetu usluga te upravljati značajnim aspektima okoliša koje mogu nadzirati s ciljem stalnog sprečavanja daljnjeg onečišćenja okoliša.

- Svjesni smo da politiku upravljanja kvalitetom i okolišem treba promovirati kao zajednički napor svih u postizanju najviše razine kvalitete usluga, uz očuvanje okoliša. Kako bismo bili ukorak s vremenom i pratili najnovije tehnologije obavljanja naših poslova i sve većeg fokusiranja na sortiranje otpada, znatne napore ulažemo u novu sortirnicu za plastiku i prešu za papir u reciklažnom dvorištu, te u budućnosti u bioplinsku kompostanu kao i iskorištavanje istoga u najvećoj mogućoj mjeri. Kako bismo na deponiju odlagali što manje otpada, sudjelujemo u brojnim programima sufinanciranja EU projekata i ostalima - ističe, nabrajajući kako su, među ostalima, koristili i sredstva iz Jamstvenog programa ESIF Mikro zajam za obrtna sredstva u iznosu od 370.000 kuna, s ciljem unapređenja poslovanja. Nevkoš svoju zadaću obavlja pružanjem kvalitetne usluge građanima Vinkovaca te općina Ivankovo, Nuštar, Tordinci i Jarmina. Primarno provode usluge skupljanja i odvoza komunalnog otpada iz kućanstava i drugih korisnika usluga, održava čistoću javno-prometnih površina...

Ivica Getto
Nevkoš je osnovan 1991. od kada kontinuirano raste u smislu napretka pružanja usluge i tehnologija
PROJEKTNE AKTIVNOSTI
Nevkoš je ‘’pozitivno prošao’’ i u najnovijem projektu - Uporaba građevnog i/ili krupnog (glomaznog) komunalnog otpada. Razdoblje provedbe projekta je od 25. veljače ove do 25. svibnja iduće godine. Projekt se odnosi na uspostavljanje postrojenja za uporabu građevnog i krupnog komunalnog otpada. Projektnim će se aktivnostima obrađivati/reciklirati građevni otpad postupkom R5 te krupni (glomazni) komunalni otpad postupkom R12.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

2

U PRIPREMI JE NOVI ZAKON O LOVSTVU

U šest godina izdvojili 30 mil. eura za štete od divljači u poljoprivredi

3

UVOZ PŠENICE IZ UKRAJINE IZAZIVA GOLEME POREMEĆAJE

HPK traži podršku od zastupnika EU parlamenta