Kultura
NAJČITATELJ GRADSKE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE OSIJEK ZA 2019.

Nagradu i plaketu dovezao im BiblioKombi na kućnu adresu
Objavljeno 27. studenog, 2020.
Akcijom Najčitatelj Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek promiče čitanje među djecom i mladima, knjigu kao izvor znanja te potiče i njeguje pozitivne vrijednosti i usvajanje novih znanja. Jedan od ciljeva te akcije jest i razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pritom kod djece naviku i užitak u čitanju.


Proglašenje Najčitatelja među djecom i mladim korisnicima ove je godine održano na drukčiji način s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju. Mladim korisnicima GISKO-a prigodnu nagradu i plaketu dovezao je BiblioKombi na njihovu kućnu adresu.


Čitateljskom nadom GISKO-a proglašena je Marta Kovačević (7), koja je protekle 2019. pročitala 364 knjige. Marta voli čitati romane, slikovnice i stripove, a omiljene su joj knjige Petar Zecimir, Gospodin Gnjus i Tigar koji je svratio na čaj.


Mlađim najčitateljem GISKO-a proglašena je Matea Barukčić (12), koja je pročitala 123 knjige. Matea najviše voli čitati različite romane, a najdraža joj je knjiga Warrior Cats.


Starijim najčitateljem GISKO-a proglašen je Đuro Kiš (13), koji je protekle godine pročitao 86 knjiga. Najviše voli čitati znanstvenu fantastiku, ali i druge žanrove.


Važno je naglasiti da se pri odabiru najčitatelja u obzir ne uzimaju samo statistički podaci o posudbi, nego i dugogodišnje članstvo u knjižnici, vraćanje posuđenih knjiga u propisanom vremenu, korištenje ostalih usluga knjižnice i drugo - ističu iz GISKO-a.
Akcija Najčitatelj GISKO-a počela je 2001. kako bi se potaknulo zanimanje za knjigu i čitanje kod djece starije osnovnoškolske dobi. Najčitatelj GISKO-a biran je u tri kategorije - Čitateljska nada koja obuhvaća djecu od 4. godine do kraja 1. razreda OŠ; Mlađi najčitatelj za djecu od 2. razreda do kraja 5. razreda OŠ te Stariji najčitatelj koji obuhvaća djecu od 6. razreda do kraja 8. razreda OŠ. N.Vek.
Možda ste propustili...

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike