Regija
PLANOVI OPĆINE DRAŽ

Baranjsko Zrće: veslačke staze restoran, kafić...
Objavljeno 27. studenog, 2020.
U planu im je i gradnja pristaništa za čamce u blizini luke za kruzere na Dunavu u Batini
DRAŽ

Draški općinski vijećnici početkom su tjedna usvojili prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Iznos mu je približno 11 milijuna kuna, što je tek nešto manje od realiziranog proračuna za ovu godinu.

- Novi se proračun odnosi na infrastrukturu potrebnu za daljnji razvoj gospodarstva naše općine - kaže načelnik općine Draž, Stipan Šašlin, naglašavajući kako temelj daljnjeg razvoja vidi u poljoprivredi i turizmu. Dodaje kako su prilikom predlaganja proračuna za 2021. godinu bili prilično oprezni, prije svega zbog pandemije koronavirusa, koja im je ove godine ‘’stanjila’’ proračun za bar 30-ak posto, što je, naglašava, normalna stvar za sve jedinice lokalne samouprave, ne samo za njegovu općinu, već cijelu Slavoniju i Baranju.

- Nekoliko je prioritetnih i kapitalnih projekata čija se realizacija očekuje sljedeće godine. Nešto se odnosi na buduće planove, odnosno izradu projektne dokumentacije, a nešto na realizaciju na terenu - kaže Šašlin, nastavljajući kako je za iduću godinu u planu izrada projektne dokumentacije za budući sportsko-rekreacijski centar na topoljskom Dunavcu, na mjestu ‘’baranjskog Zrća’’. Na toj lokaciji općinski čelnici planiraju izgradnju novih sadržaja, poput restorana i kafića, veslačke staze, prostorija za veslače i ostalih sadržaja koji bi ovaj prostor učinili još atraktivnijim. To više što draški veslači postižu zapažene rezultate na natjecanjima diljem Hrvatske. Nadalje, u planu je realizacija projekta izgradnje pristaništa za čamce u blizini ‘’kruzer-luke’’ na Dunavu u Batini, čiji je nositelj vukovarska Lučka uprava, rekonstrukcija vatrogasnog spremišta u Dražu, javna rasvjeta, obnova infrastrukture duboševačkog groblja i niz drugih manjih projekata. Do kraja godine otvoreni bi trebali biti most i cesta između Gajića i Draža, investicija vrijedna 2,2 milijuna kuna.

Ivica Getto
11

milijuna kuna iznosi proračun općine Draž za sljedeću godinu, što je na razini proračuna za 2020. godinu
Za novorođenčad daju po 7500 kuna
Unatoč problemima izazvanim koronakrizom, u općinskom su se proračunu našla sredstva (na ovogodišnjoj razini) koja se odnose na socijalni program. ‘’I nadalje isplaćujemo naknade za novorođenu djecu u iznosu od po 7500 kuna za svako novoređno dijete s područja naše općine, kao i stipendije za sve studente koji su upisali drugu godinu fakulteta. Učenicima su osigurani besplatni udžbenici, a skrbimo i o starijim osobama”, navodi Šašlin, dodajući da su besplatni i školska prehrana te pohađanje vrtića u svim općinskim mjestima.
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana